Εντοπίστηκε αρχαιοκάπηλος στη Ρόδο

Εντοπίστηκε αρχαιοκάπηλος στη Ρόδο

 

Συνελήφθη στη Ρόδο ένας 52χρονος κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου βρέθηκαν 212 αρχαία νομίσματα, 30 βόλια, έξι μυροδοχεία πήλινα, τρία βαρίδια, δύο πήλινα λυχνάρια, ένα αμφορίσκο πήλινο, ένα δαχτυλίδι χάλκινο με σύμβολο, ένας χάλκινος δακτύλιος και διάφορα θραύσματα και τμήματα πήλινων και χάλκικων αντικειμένων.

Τα αρχαία αντικείμενα τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και κατασχέθηκαν προκειμένου να αποσταλούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση. Επίσης εντοπιστήκαν και δύο κιλά κάνναβης.

Ο 52χρονος συλληφθείς, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ