Aποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αμφίπολη

Επίσημη αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αμφίπολη

Επίσημη αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EK) θα επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης το 2015, μετά από πρόταση του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Θεόδωρου Ζαγοράκη. Η αντιπροσωπεία του ΕΚ θα απαρτίζεται από ευρωβουλευτές και πολιτικά στελέχη όλων των πολιτικών ομάδων, καθώς και από υψηλόβαθμους αξιωματούχους του ΕΚ.

Η έγκριση της πρότασης Ζαγοράκη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έγινε στην χθεσινή συνεδρίαση των συντονιστών των πολιτικών ομάδων της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίοι συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στις ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης εντός του 2015, ως επίσημη αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ανάλογη πρόταση, κατέθεσε και η Σοσιαλιστική ομάδα στο ΕΚ, γεγονός που ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την πρόταση του κ. Ζαγοράκη, καθώς υποστηρίχτηκε από τις δύο μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες.

Ο κ. Ζαγοράκης δήλωσε ότι, “είναι πολύ σημαντικό τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής του Κοινοβουλίου, να έχουν άμεση γνώση των εξελίξεων στην Αμφίπολη. Η επιτροπή μας, έχει σημαντικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή πολιτική για τον πολιτισμό, καθώς αξιολογεί και συναποφασίζει για τα αντίστοιχα προγράμματα. Με την αποστολή αυτή, προβάλουμε τον πολιτιστικό πλούτο της πατρίδας μας, την ιερή γη της Μακεδονίας και αναδεικνύουμε τον Ελληνικό πολιτισμό στην Ευρώπη.”

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, υπογράμμισε πώς είναι “η πρώτη φορά μετά το 2007, που ευρωβουλευτές της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας επισκέπτονται την Ελλάδα. Μάλιστα, η αποστολή αυτή, θα έχει σημαντική πολιτική αξία για την πατρίδα μας, σε μια κρίσιμη περίοδο, στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση”.

Το πρόγραμμα της συγκεκριμένης αποστολής, θα περιλαμβάνει και την επίσκεψη σε εξίσου σημαντικές τοποθεσίες της Μακεδονίας, με επίκεντρο την πολιτιστική της κληρονομιά, τόσο κατά την αρχαιότητα, όσο και κατά τα Βυζαντινά χρόνια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ