Τραγωδία με τρεις νεκρούς οπλίτες στο Βόλο

Τραγωδία με τρεις νεκρούς οπλίτες στο Βόλο

Δύο επαγγελματίες οπλίτες Πεζικού και ένας οπλίτης θητείας, βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από έκρηξη όλμου σε στρατόπεδο στο Βόλο. Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, οι τρεις άνδρες έχασαν τη ζωή τους στις 13:30 στο πεδίο ασκήσεων «Γλαφυρων» Μαγνησίας, όταν κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών βαρέων όπλων Πεζικού, με όλμους 81 χιλ, διερράγη ο σωλήνας όλμου, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από την έκρηξη τραυματίστηκε ένας αξιωματικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. Πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν ότι ο αξιωματικός είναι εκτός κινδύνου, με τραύμα στο κοιλιακό τοίχωμα εξωτερικά.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Λαμπρόπουλο, και τον αρχηγό του ΓΕΣ να μεταβεί ελικόπτερο στο σημείο. Ζήτησε επίσης, από τον αρχηγό ΓΕΣ να ολοκληρώσει τάχιστα τις έρευνες για τα ακριβή αίτια.

Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ, σύμφωνα με πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού, το βλήμα έσκασε μέσα στο σωλήνα του όλμου την ώρα της βολής.  Αυτό όπως εκτιμά πρώην πυροτεχνουργός του στρατού ξηράς μπορεί να σημαίνει ότι το πυρομαχικό ήταν ελαττωματικό. Ωστόσο ακόμα είναι πολύ νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

 

Διαβάστε επίσης:

Πατέρας ενός βρέφους 9 μηνών ο άτυχος πεζοναύτης

ΦΩΤΟ-Θρήνος για τον 19χρονο οπλίτη-Τι γράφουν οι φίλοι του στο Facebook

ΦΩΤΟ-Αυτοί είναι οι νεκροί οπλίτες

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Βαρεμένος για το τραγικό δυστύχημα με τους οπλίτες

ΚΚΕ: Συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών οπλιτών

ΒΙΝΤΕΟ από το στρατόπεδο όπου σκοτώθηκαν οι οπλίτες

ΕΔΕ για το δυστύχημα στον Βόλο

Καπερνάρος: Σήμερα η πατρίδα έχασε 3 παιδιά

Αβραμόπουλος: Έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ