Δεν δίνουν στην ΕΤΑΔ τα κλειδιά για τα ακίνητα της Πλάκας

Δεν δίνουν στην ΕΤΑΔ τα κλειδιά για τα ακίνητα της Πλάκας

Να καθυστερεί ένας διαγωνισμός λόγω γραφειοκρατίας ή απουσίας επενδυτικού ενδιαφέροντος ακούγεται λογικό.

Αλλά και να καθυστερεί επειδή οι αρμόδιοι υπάλληλοι αρνούνται να παραδώσουν τα κλειδιά των ακινήτων προκειμένου να τα επισκεφθούν οι υποψήφιοι επενδυτές, δεν έχει ξανασυμβεί.

Η αιτία που ο διαγωνισμός παραχώρησης των 12 ακινήτων στην Πλάκα πήρε παράταση για τα τέλη Οκτωβρίου (από Σεπτέμβριο), οφείλεται στο γεγονός ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, που έχουν στην αρμοδιότητά τους την ευθύνη για την ακίνητη περιουσία του υπουργείου αρνούνται να δώσουν στην ΕΤΑΔ τα κλειδιά των 12 ακινήτων στην Πλάκα. Και αυτό καθώς «είτε θεωρούν ξεπούλημα την παραχώρηση των συγκεκριμένων ακινήτων σε επενδυτές είτε έχουν καταπατήσει πολλά από αυτά και διαμένουν μέσα παράνομα», όπως λέει στα «Νέα» κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια όταν πριν από μερικές εβδομάδες στελέχη της ΕΤΑΔ ζήτησαν από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού τα κλειδιά των 12 ακινήτων προκειμένου να τα επισκεφτούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που έχουν εμφανιστεί.

Η απάντηση που πήραν ήταν ότι τα κλειδιά είτε έχουν… χαθεί είτε ότι τα κτίρια «δεν είναι επισκέψιμα». Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, η ευθύνη βαρύνει την κάθε Εφορεία Αρχαιοτήτων του υπουργείου στη δικαιοδοσία της οποίας βρίσκονται τα κτίρια. Τώρα η αρμοδιότητα μεταφέρεται στη Διεύθυνση Απαλλοτριώσεων του υπουργείου, ενώ όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν καταλάβει κτίρια θα εκδιωχθούν με διοικητικά πρωτόκολλα.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ