“Σπριντ” για 5.000 κενά

“Σπριντ” για 5.000 κενά

Αγώνας δρόμου από το υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών έως τις 15 Οκτωβρίου στα σχολεία όλης της χώρας.

Τουλάχιστον 5.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών υπάρχουν ακόμα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας όπως παραδέχεται το υπουργείο Παιδείας, το οποίο κάνει αγώνα δρόμου για να τα καλύψει, όπως μπορεί μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στα Ολοήμερα Σχολεία, πολλά εκ των οποίων λειτουργούν περισσότερο σαν «παιδοφυλακτήρια», επειδή καλύπτονται στην πλειονότητά τους μόνο από δασκάλους και όχι από καθηγητές ειδικοτήτων, αλλά και στα ειδικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και σε ορισμένα γυμνάσια και λύκεια.

Όπως παραδέχθηκε χθες σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, η φετινή χρονιά ξεκίνησε με 16.09 καταγεγραμμένα κενά από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις.

«Αυτά προέκυψαν έπειτα από μείωση των αρχικών 22.500 κενών που υπολογίζαμε κατ’ εκτίμηση μέσα από συντονισμένες ενέργειες με παράλληλες αναθέσεις και έτσι μειώσαμε τις ανάγκες μας σε 16.500.

Ύστερα από περίπου 20 ημέρες έναρξης της χρονιάς, με διαδοχικές και ανά κύματα προσλήψεις αναπληρωτών, έχουμε πάρει περίπου 11.500 εκπαιδευτικούς, άρα έχουμε κάποια υπόλοιπα τα οποία κάθε εβδομάδα βλέποντας τα κενά που παρακολουθούμε καθημερινά, προσπαθούμε να συντομεύσουμε και να κλείσουμε το διάστημα έως τις 15 Οκτωβρίου, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα», είπε.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ