Οι τρεις συλληφθέντες από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής και το σχέδιο “Φοίνικας”

Οι τρεις συλληφθέντες από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής και το σχέδιο “Φοίνικας”

 

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Σε τρεις συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι αρχές μετά την παράλληλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όλες οι συλλήψεις έγιναν στην Αττική, ωστόσο δύο από τα άτομα που κρατούνται, δηλώνουν κάτοικοι της συμπρωτεύουσας. Μάλιστα καλά ενημερωμένες πηγές τοποθετούν τους δύο Θεσσαλονικείς ανάμεσα στα άτομα που οργάνωσαν και εκτέλεσαν επίθεση της οργάνωσης “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς”, χωρίς να έχει διευκρινιστεί απόλυτα ο ρόλος τους στο συγκεκριμένο χτύπημα.

Το σχέδιο “Φοίνικας” 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν οι αστυνομικοί στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν οι δύο άντρες με έγκλειστους στις φυλακές Κορυδαλλού, μέλη της οργάνωσης, σχετικά με το σχέδιο «Φοίνικα» που αφορούσε επιδείξεις κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών και συναρμολόγησης όπλων αλλά και επιθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο από ομάδες της “νέας τρομοκρατίας”.Τα δύο αυτά άτομα σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, ήρθαν στην Αθήνα με σκοπό να αποκτήσουν όπλα και εκρηκτικά με τις αρχές να θεωρούν πως βρίσκονταν στο προπαρασκευαστικό στάδιο τρομοκρατικού χτυπήματος.

 

Ο  τρίτος… 

Το τρίτο άτομο που έχει συλληφθεί δεν φαίνεται να έχει σχέση με τους δύο προηγούμενους και πρόκειται για μια άλλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής που συνέπεσε χρονικά με τις σημερινές συλλήψεις στην Αθήνα. Στις ερωτήσεις των αστυνομικών αρνείται να απαντήσει, ενώ ζητά επίμονα δικηγόρο. Φαίνεται ότι οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής θα επιχειρήσουν να τον ταυτοποιήσουν μέσω των δαχτυλικών αποτυμάτων.Στην κατοχή του, βρέθηκε ένα κλειδί με μια διεύθυνση στο μπρελόκ. Η αντιτρομοκρατική εστιάζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του σπιτιού στο Καματερό, στο Μενίδι και στο Μοναστηράκι.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ