Καταγγελία αναγνώστη: Μου ζητούν να πληρώσω ξανά το φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ

Καταγγελία αναγνώστη: Μου ζητούν να πληρώσω ξανά το φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ

 

Στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας έχει μπλέξει ένας πολίτης από την Καβάλα που παρά το γεγονός ότι έχει καταβάλει τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ εμπρόθεσμα, η Εφορία του ζητά να πληρώσει ξανά και μάλιστα με πρόστιμο.

Σύμφωνα με τον αναγνώστη του enikos.gr , στις 29 Σεπτεμβρίου μια ημέρα πριν λήξει η προθεσμία κατέβαλε τον φόρο εισοδήματος όμως σήμερα η ΔΟΥ Καβάλας του έστειλε «ραβασάκι» για να πληρώσει και σαν μην έφτανε αυτό του επέβαλε και πρόστιμο. Το ίδιο μάλιστα συνέβη και με τον ΕΝΦΙΑ.

 

Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία.

 

“Απευθύνομαι σε σάς διότι δεν μπορώ να βρω άκρη και δεν ξέρω πως θα δικαιωθώ απέναντι μας έχουμε ένα κράτος (εφορία) που αδιαφορεί για τους πολίτες και ενώ θέλουμε να είμαστε τυπικοί στις υποχρεώσεις μας η εφορία μας κάνει καρδιακούς συνέχεια. 

Στις 29/09/2014 πλήρωσα στην τράπεζα τον φόρο εισοδήματος που είχε ημερομηνία πληρωμής τις 30/09/2014 και παρόλα ταύτα σήμερα στις 01/10/2014 μου εμφανίζει η εφορία ότι όχι μόνο δεν πλήρωσα τις υποχρεώσεις μου αλλά με βάζει και πρόστιμο από πάνω.

Το ίδιο συνέβη και με τον ΕΝΦΙΑ της συζύγου μου , πληρώθηκε στις 29/09/2014 και μας βάζουν πρόστιμο ότι δεν πληρώθηκε κανονικά στις 30/09/2014 Η εφορία θέλει τελικά να μας ξαποστείλει προτού την ώρα μας με τα τερτίπια που μας κάνει αν έχεις καρδία σίγουρα δεν γλυτώνεις το έμφραγμα”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ