Ισοπαλία ιερέων – δημάρχων για… βέρα στο δεξί

Ισοπαλία ιερέων – δημάρχων για… βέρα στο δεξί

Όλο και περισσότερα ζευγάρια οδηγούνται στο δημαρχείο. Κερδίζουν έδαφος τα σύμφωνα συμβίωσης σημειώνοντας αύξηση 85% ενώ οι παράλληλα οι γεννήσεις μειώνονται και οι θάνατοι αυξάνονται.

Σταθερή επιλογή είναι πια για τους Έλληνες ο πολιτικός γάμος αφού οι μισοί (50%) από όσους παντρεύονται επιλέγουν τα σκαλιά… του δημαρχείου από αυτά της εκκλησίας.

Η τάση που είχε διαφανεί από το 2012, όταν για πρώτη φορά στη χώρα μας οι πολιτικοί γάμοι ξεπέρασαν τους θρησκευτικούς, επιβεβαιώθηκε και το 2013 με… απόλυτη ισοπαλία ανάμεσα σε ιερείς και δημάρχους.

Θεαματική άνοδο (85%) καταγράφουν και τα σύμφωνα συμβίωσης, αν και σε απόλυτους αριθμούς βρίσκονται ακόμη στο περιθώριο των επιλογών των νέων ζευγαριών.

Την ίδια στιγμή, η φυσική μεταβολή του ελληνικού πληθυσμού καταγράφει σταθερά αρνητικό πρόσημο, καθώς οι γεννήσεις μειώνονται και οι θάνατοι υπερτερούν.

Πέρυσι οι θάνατοι ήταν κατά 17.660 περισσότεροι των γεννήσεων, η μεγαλύτερη αρνητική διαφορά που έχει μετρηθεί μεταπολεμικά. Την τριετία 2011-2013 πέθαναν 38.628 περισσότεροι από όσους γεννήθηκαν, ενώ οι γεννήσεις μειώνονται σταθερά μετά το 2008.

Πατήστε στην φωτογραφία για μεγέθυνση:

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ