Λαμία-Αποπειράθηκαν να ληστέψουν ηλικιωμένο

Λαμία-Αποπειράθηκαν να ληστέψουν ηλικιωμένο

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, μετά από άμεση κινητοποίηση και συντονισμένες αναζητήσεις αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, τρεις Ρομά, ηλικίας 48, 40 και 23 ετών.

 Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία, από οικία ηλικιωμένων στον Δομοκό Φθιώτιδας. Επιπλέον ο 48χρονος κατηγορείται για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, καθώς και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα το μεσημέρι της Δευτέρας, οι τρεις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο σε οικία ιδιοκτησίας 84χρονου ημεδαπού στον Δομοκό, με σκοπό την διάπραξη κλοπής, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από την σύζυγο του ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και άμεσα διενεργήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις από αστυνομικές δυνάμεις, στο πλαίσιο των οποίων το όχημα διαφυγής των δραστών εντοπίστηκε και μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε στην είσοδο της πόλης της Λαμίας.

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας και του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού, ενώ κατά τις έρευνες κατασχέθηκε ένα σακουλάκι με χρυσαφικά, το οποίο πέταξε στο οδόστρωμα ο 23χρονος, λίγο πριν από την ακινητοποίηση του οχήματός τους.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ερευνάται η προέλευση και ο τρόπος κτήσης των ανωτέρω χρυσαφικών, όπως επίσης η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Πηγή: viotianews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ