TΩΡΑ-Σύσκεψη στο αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου για τους Ρομά

TΩΡΑ-Σύσκεψη στο αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου για τους Ρομά

Σύσκεψη προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση στον καταυλισμό Ρομά κοντά στο Νομισματοκοπείο πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιώργου Καραμέρου, του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα, του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, του εισαγγελέα και του προέδρου των αθίγγανων.

Τα πνεύματα έχουν ανάψει εξαιτίας της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για κατεδάφιση 12 ακατοίκητων παραπηγμάτων. Επίσης, έχει αποφασιστεί η απομάκρυνση των Ρομά από το σημείο και η μετεγκατάστασή τους στο όρος Πατέρα στα Μέγαρα, χώρος που όμως θεωρείται ακατάλληλος. 

Σήμερα θα μετέβαινε στον καταυλισμό συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας για την κατεδάφιση των παραπηγμάτων. Από χθες το βράδυ, όμως, οι Ρομά του καταυλισμού ανάβουν φωτιές σε λάστιχα και βάζουν κάδους ως οδοφράγματα στη λεωφόρο Μεσογείων, προκειμένου να εμποδίσουν το γκρέμισμα. 

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, εισαγγελέας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του δήμου, ενώ υπήρξε ένταση και από την πλευρά κατοίκων της περιοχής που ζητούν την απομάκρυνση των Ρομά από οικόπεδα που είναι ιδιωτικά.

Ο δήμος Χαλανδρίου ζητεί να βρεθεί πρώτα κατάλληλος χώρος και μετά να ακολουθήσει η μεταγκατάσταση. Ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος με επείγον έγγραφο προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, έχει ζητήσει προσωρινή αναβολή της κατεδάφισης μέχρι να βρεθεί λύση.

Όπως υποστηρίζει, «η πραγματοποίηση αυτής της ενέργειας όχι μόνο δεν επιλύει το υπάρχον από δεκαετίες πρόβλημα, αλλά αντίθετα η απόφαση για πενθήμερη διαδικασία κατεδάφισης ενέχει σοβαρό κίνδυνο να δημιουργήσει συνθήκες διατάραξης της ειρηνικής διαβίωσης των πολιτών και της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στην πόλη». 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ