Πλούτισε με το επίδομα της πεθαμένης θείας της

Πλούτισε με το επίδομα της πεθαμένης θείας της

Για περισσότερο από 9 χρόνια η 55χρονη ανηψιά εισέπραττε τα επιδόματα παραπληγίας της θείας της που είχε πεθάνει από το 2002!

Τι κι αν τα χρήματα ήταν πολλά και δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν; Σύμφωνα με το cretalive.gr, η 55χρονη στο απολογητικό σημείωμα που κατέθεσε υποστήριξε πως θεωρούσε ότι ήταν… οφειλόμενα του ΙΚΑ προς την πεθαμένη γυναίκα.

Να σημειωθεί ότι το Ίδρυμα έχασε απ΄αυτήν υπόθεση σχεδόν 90.000 ευρώ ως το 2011, που έγινε γνωστή η απάτη, και σήμερα η υπόθεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου, όπου έφτασε η υπόθεση μετά τη μήνυση που υπέβαλε το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία, από απάτη σε υπεξαίρεση, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο, που καταδίκασε την γυναίκα σε απάτη και σε φυλάκιση 10 μηνών.

Πάντως η 55χρονη έχει ήδη αποπληρώσει το μισό της οφειλής, καθώς μπήκε σε διαδικασία ρύθμισης, κάτι που εκτιμήθηκε από το δικαστήριο γι΄αυτό και έπεσε στα “μαλακά”, θεωρώντας πως υπάρχει έμπρακτη μεταμέλεια.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Διαβάστε επίσης

Αποκλειστικό-Σκάνδαλο στον ΕΔΟΕΑΠ με παραστατικά για εξετάσεις-Ολόκληρο το πόρισμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ