Καμίνης:“63 υπάλληλοι είχαν πλαστά πιστοποιητικά ”

Καμίνης:“63 υπάλληλοι είχαν πλαστά πιστοποιητικά ”

Από τους συνολικά 5.000 υπαλλήλους που θα ελεγχθούν συνολικά, έως τώρα έχουν βρεθεί 63 με πλαστά πιστοποιητικά είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ.Καμίνης δήλωσε ότι έχουν ήδη απομακρυνθεί 35 υπάλληλοι ενώ ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για άλλους 28: «Έχουμε ολοκληρώσει τον έλεγχο στο 90% των περίπου 5.000 υπαλλήλων. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 63 υπάλληλοι με πλαστά πτυχία ή πιστοποιητικά σπουδών. Περίπου 30 από αυτούς ήταν δημοτικοί αστυνομικοί. Από το σύνολο αυτών των 63,  οι 35 έχουν φύγει, έχει αυτομάτως αρθεί η πράξη πρόσληψής τους. Για τους υπόλοιπους 28 βρίσκεται σε εξέλιξη είτε κάποια ΕΔΕ, είτε το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Εφόσον πιστοποιηθεί δόλος και απάτη θα φύγουν και αυτοί. Θεωρώ ότι είναι αδιανόητο να προσλαμβάνεται κάποιος εξαπατώντας την πολιτεία».

Ο έλεγχος των πλαστών πιστοποιητικών από τον Δήμο Αθηναίων έχει αρχίσει εδώ και 11 μήνες και σύντομα θα έχουν αξιολογηθεί και οι 5.000 υπάλληλοι. Όσο για τη διαδικασία που ακολουθείται αλλά και την άρνηση άλλων δημάρχων να προχωρήσουν σε αξιολόγηση των υπαλλήλων τους είπε: «Είμαστε σε αυτή τη συζήτηση εδώ και 4-5 χρόνια. Να ξεκινήσουμε από τη λογική βάση. Τι αξιολογείς σε κάποιον; Με βάση ποια κριτήρια τον αξιολογείς και για ποιο πράγμα τον αξιολογείς; Τον αξιολογείς για τη δουλειά του; Υπάρχει καθηκοντολόγιο αυτή τη στιγμή στο δημόσιο; Δεν υπάρχει».

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε επίσης ότι με τον τρόπο που έγινε η αξιολόγηση γελοιοποιήθηκε η όλη η διαδικασία και προσέθεσε ότι ο χρόνος που έχει χαθεί δεν θα έχει σημασία εφόσον η αξιολόγηση γίνει τώρα σωστά: «Μην τα μπλέκετε τα δύο. Άλλο πράγμα ότι κάποιος προσλήφθηκε παράνομα και άλλο το θέμα της αξιολόγησης. Η διαδικασία αυτοϋπονομεύθηκε, γιατί έπρεπε να γίνει εξ αρχής σωστά. Δεν υπάρχει αξιολόγηση με προδιαγεγραμμένες αποφάσεις και ποσοστώσεις. Έρχεται ο άλλος και ευλόγως διαμαρτύρεται. Σου λέει γιατί 15% και όχι 50%;»

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Δήμαρχος Χαλανδρίου: Ψάχνουν απολύσεις, τα πλαστά πιστοποιητικά ελέγχονται

Από… κόσκινο οι φάκελοι πριν από την πρόσληψη

Εντολή Δούρου να μην αποσταλεί κανένα έγγραφο για την αξιολόγηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ