ΚΘΒΕ-Εξετάζουν καταγγελία περί διαφθοράς

ΚΘΒΕ-Εξετάζουν καταγγελία περί διαφθοράς

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από το ΣΔΟΕ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελείται το αδίκημα της απιστίας διέταξε ο εισαγγελέας Διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος. Αφορμή αποτέλεσε ανώνυμη καταγγελία από μία αυτοαποκαλούμενη επιτροπή εργαζομένων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος περί διαφθοράς.

Οι καταγγέλλοντες, οι οποίοι φωτογραφίζουν την πρόεδρο του ΚΘΒΕ, Μένη Λυσσαρίδου και τον καλλιτεχνικό του διευθυντή, Γιάννη Βούρο, κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για παράνομες προσλήψεις διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού καθώς και για ανανέωση συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου πέρα από το 18μηνο.

Η καταγγελία κατατέθηκε στον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΘΒΕ αναφέρει:

«Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση. Σε κάθε περίπτωση, κάνουμε γνωστό ότι στο Κρατικό Θέατρο δεν υπάρχει καμία «επιτροπή εργαζομένων», υπάρχουν μόνο επώνυμα σωματεία: το Σωματείο Εργαζομένων Πάσης Φύσεως και η Αντιπροσωπευτική Επιτροπή των Ηθοποιών που εκπροσωπούν το σύνολο των εργαζομένων».

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ