Στη δεξιά πλευρά τα ρήγματα του europalink

Στη δεξιά πλευρά τα ρήγματα του europalink

Αρκετά μικρά ρήγματα στη δεξιά πλευρά του αλλά και δύο μεγάλα έχει υποστεί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των δυτών, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «europalink», με σημαία Ιταλίας, που συγκρούστηκε τα μεσάνυχτα, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, στη νησίδα «Περιστέρες» βορειανατολικά της Κέρκυρας.

Το πλοίο, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Αγκόνα,κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας, αποβιβάζοντας τους 692 επιβάτες, οι οποίοι φιλοξενούνται προσωρινά σε ξενοδοχεία της περιοχής. Κοντά στο πλοίο βρίσκονται δύο ρυμουλκά, προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει προσπάθεια, από το πλήρωμα του πλοίου, προκειμένου το «europalink», που είναι δεμένο πλάγια, να γυρίσει κάθετα για να μπορέσει να αποβιβάσει τα 306 ΙΧ αυτοκίνητα που μεταφέρει.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Αακτοφυλακή πριν την προσπάθεια αυτή, ιδιώτες δύτες αναμένεται να καταδυθούν εκ νέου στα ύφαλα του πλοίου, προκειμένου να γίνει επιπλέον εξονυχιστικός έλεγχος. Η απάντληση των υδάτων απο τη στιγμή του ατυχήματος γίνεται με αντλίες.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναμένεται να μεριμνήσει τις επόμενες ώρες για τη μεταφορά των επιβατών στον προορισμό τους πιθανότατα με άλλο πλοίο. Στο «europalink» απαγορεύθηκε ο απόπλους από το λιμεναρχείο της Κέρκυρας μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και τη σχετική βεβαίωση πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.

Το πλοίο μετέφερε 692 επιβάτες, 70 μέλη πληρώματος και 306 ΙΧ αυτοκίνητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ