Φυλάκιση με αναστολή σε υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Φυλάκιση με αναστολή σε υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή για παραβίαση του αντιρατσιστικού νομού καταδίκασε τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αλέκο Πλωμαρίτη το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η υπόθεση αφορά ντοκιμαντέρ του κινηματογραφιστή Κωνσταντίνου Γεωργούση που είχε βιντεοσκοπηθεί κατά την προεκλογική περίοδο του 2012 και προβλήθηκε στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Channel 4. Σε απόσπασμα του ντοκιμαντέρ εμφανίζεται ο κατηγορούμενος να απειλεί με φούρνους, σαπούνια και βία, τους μετανάστες, αλλά και να τους βρίζει ως «υπάνθρωπους» και «μιάσματα».

Ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στην απολογία του υποστήριξε ότι έκανε πλάκα και ότι είχε ζητήσει απο τον Κώστα Γεωργούση να κλείσει την καμερα. Ισχυρίστηκε ακομα ότι ο κινηματογραφιστής του είπε πως είναι φοιτητής, ότι οι ερωτήσεις του ήταν γελοίες και γι’ αυτό του έκαναν πλάκα.” Εγώ δεν έδωσα καμία συνέντευξη στο channel 4. Αναφερόμουν στους αριστερούς και στους λαθρομετανάστες που σκοτώνουν κόσμο. Στην πολυκατοικία μου το 75 τοις εκατό είναι μετανάστες και συνάμα στρέφονται μαζί τους. Ήμαρτον. Επειδή είμαστε ΧΑ πρέπει να καταδικαζόμαστε όλοι; Δεν αντέχω άλλο. Έχω γίνει ρεζίλι δύο χρόνια τώρα” κατέληξε ο Αλέξανδρος Πλωμαρίτης.

Για την υπόθεση είχε διαταχθεί, τον Μάρτιο του 2013, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και το επίμαχο απόσπασμα είχε στείλει το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία κατέληξε στην άσκηση ποινική δίωξης κατά του Αλέκου Πλωμαρίτη για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου (927/1979).

Τότε, η Χρυσή Αυγή ισχυριζόταν πως πρόκειται για «παρανόμως κτηθέν υλικό» και ο Α. Πλωμαρίτης είχε καταθέσει μήνυση κατά του σκηνοθέτη Κ. Γεωργούση, η οποία, πριν από λίγο, καιρό τέθηκε στο αρχείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ