• Τούρκικο πλοιάριο δεμένο στην Χίο

  1:32 μμ, Παρασκευή 23 Μάρ 2012 1:32 μμ, Παρασκευή 23 Μάρ 2012

  Tο Λιμεναρχείο Χίου έχει απαγορεύσει τον απόπλου Τουρκικού πλοιαρίου που εκτελεί δρομολόγια από Χίο προς Τσεσμέ και αντίστροφα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του lesvosnews.gr.

  Το εν λόγω Τουρκικό πλοιάριο δεν το άφησαν να αποπλεύσει προς το Τζεσμέ και μέχρι τώρα παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Χίου,διότι πριν από τρεις μήνες είχαν γίνει κάποιες συστάσεις στον πλοίαρχο του για παραλείψεις στους κανόνες ασφάλειας ναυσιπλοϊας.

  Σύμφωνα με τον Λιμενάρχη Χίου κ. Σκανδάλη, η Πλωτάρχης του Λιμενικού Σώματος Ειρήνη Αργύρη είχε στείλει αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο από όπου πήραν την εντολή αν δεν αποκατασταθούν οι παραλείψεις να του απαγορευτεί ο απόπλους.

  Έτσι το πλοιάριο βρίσκεται τώρα δεμένο στο λιμάνι της Χίου ενώ η Άγκυρα λόγω και της συγκυρίας της εμφάνισης στο Αιγαίο του ερευνητικού σκάφους "ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ" εκμεταλεύεται το γεγονός και απειλεί να κλείσει τη γραμμή Τσεσμέ – Χίου γνωρίζοντας ότι τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου επωφελούνται τουριστικά από τις γραμμές αυτές.

  Από την πλευρά τους οι Έλληνες πλοιοκτήτες που εκτελούν με τα καραβάκια τους δρομολόγια στις γραμμές αυτές, φοβούνται αντίποινα των Τουρκικών Αρχών.

  Πηγή: lesvosnews.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα