Σε αποχή τα λεωφορεία που εξυπηρετούν 15.000 μαθητές

Σε αποχή τα λεωφορεία που εξυπηρετούν 15.000 μαθητές

Με πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών της Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει αύριο –για μια ακόμη φορά- η σχολική χρονιά. Ο Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης διαμαρτύρεται καθώς τα μέλη έχουν να πληρωθούν για τη μεταφορά μαθητών από το σχολικό έτος 2012-2013.

Τα χρήματα υπάρχουν αλλά επειδή δεν έγινε έγκαιρα η πίστωσή τους, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε πως δεν εφαρμόστηκε ο νόμος με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν.

Αύριο, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, περίπου 15.000 μαθητές της Θεσσαλονίκης δεν θα έχουν μέσο μετάβασης στα σχολεία για τον αγιασμό καθώς οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων που τους μεταφέρουν προχωρούν σε επ’ αόριστον αποχή. Το πρόβλημα αφορά κυρίως σε μαθητές της Δυτικής Θεσσαλονίκης και του Λαγκαδά αλλά και μαθητές από τη Θέρμη, το Πανόραμα και άλλες περιοχές που βρίσκονται περιμετρικά της συμπρωτεύουσας.

Οι λεωφορειούχοι θα προχωρήσουν αύριο το πρωί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, απαιτώντας να βρεθεί άμεσα λύση και να ξεκινήσει η εκταμίευση των χρημάτων που το κράτος τους οφείλει.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ