Ζητούσε e-κδίκηση μέσω facebook για τον Κόλα

Ζητούσε e-κδίκηση μέσω facebook για τον Κόλα

«Θα σκοτώσω τους… (αστυνομικοί). Θα σκοτώσω επίσης και τους… (πυροσβέστες). Αυτοί κυνηγούσαν και σκότωσαν τον Μαριάν Κόλα. Θα προβώ σε αντίποινα» φαίνεται να ήταν μερικές από τις προτάσεις που ανήρτησε στο facebook ένας 27χρονος από την Αμαλιάδα Ηλείας. Ο νεαρός απειλούσε με «εκτέλεση», ονομαστικά, αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος στον νομό Ηλείας με… αφορμή της συμπλοκή στον Νομό Ηλείας, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε σκοτωθεί ο επικίνδυνος κακοποιός.

Οι απειλητικές αναφορές που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι σε χρόνο-ρεκόρ έφθασαν στα ίχνη του νεαρού, παρότι οι αναρτήσεις του πραγματοποιήθηκαν από ηλεκτρονικό ίντερνετ καφέ της Αμαλιάδας.

Ο 27χρονος, λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής μπήκε στο κατάστημα και ρώτησε τον ιδιοκτήτη «ποιος υπολογιστής είναι καινούργιος και δεν μπορεί να εντοπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

Ο νεαρός κάθισε σε έναν από αυτούς και μέσα από προσωπικό προφίλ, που διαχειριζόταν στο facebook, έστειλε σε «σελίδα-γκρουπ» της ιστοσελίδας τα ονομαστικά απειλητικά μηνύματα κατά πυροσβεστών και αστυνομικών, οι οποίοι υπηρετούσαν ή υπηρετούν σε υπηρεσίες του Νομού Ηλείας. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί επικοινώνησαν άμεσα με την εταιρεία και έπειτα από ψηφιακή έρευνα ταυτοποίησαν τη διαδικτυακή σύνδεση που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή του μηνύματος η οποία οδηγούσε σε ίντερνετ καφέ.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ