Έτσι θα υψώσετε ασπίδα στους χάκερ

Έτσι θα υψώσετε ασπίδα στους χάκερ 

Η μεγαλύτερη παραβίαση προσωπικών δεδομένων διασήμων προσώπων στην ιστορία του Διαδικτύου έχει προκαλέσει συναγερμό στους χρήστες που όμως έχουν τα δικά τους όπλα.

Κοιτάζετε με νοσταλγία τις φωτογραφίες σας από τις καλοκαιρινές σας διακοπές που τραβήξατε με το κινητό σας.

Αν είστε κάπως πιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, δεν παραλείπετε να τις ανεβάσετε σε μια υπηρεσία cloud για να μπορείτε να τις βλέπετε ανά πάσα στιγμή σε όποια συσκευή θέλετε: στο PC του γραφείου, στο λάπτοπ του σπιτιού, στην ταμπλέτα ή το κινητό σας. Ύστερα από λίγες ημέρες όμως, ανακαλύπτετε έντρομοι ότι τα δεδομένα σας έχουν υποκλαπεί από άγνωστους χάκερ.

Αν δεν σας έχει συμβεί ακόμη, είστε τυχεροί. Αν την έχετε ήδη πατήσει, δεν είστε οι μόνοι: συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Για την ακρίβεια στις πιο… πλούσιες και διάσημες.

Η είδηση που έγινε γνωστή την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού ήταν βούτυρο στο ψωμί των διεθνών σκανδαλοθηρικών εντύπων και αναπάντεχο δώρο για τους θαυμαστές μερικών από τους πιο διάσημους σταρ του πλανήτη: Οι γυμνές φωτογραφίες τουλάχιστον 100 καλλιτεχνών – από την Τζένιφερ Λόρενς και τη Ριάνα μέχρι την Αβρίλ Λαβίν και την Κιμ Καρντάσιαν- έκαναν τον γύρο του διαδικτύου αφού προηγουμένως είχαν κλαπεί από αγνώστους.

Η πληροφορία ότι οι χάκερ υπέκλεψαν τις επίμαχες φωτογραφίες από τους λογαριασμούς που διατηρούν οι σταρ στο icloud (τη δημοφιλή online πλατφόρμα της apple), γέννησε μια σειρά από ερωτήματα: είναι οι υπηρεσίες cloud διάτρητες; Πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα μας στο Διαδίκτυο; Πόσο εύκολο είναι για τους κυβερνοεκγληματίες να παραβιάσουν τους λογαριασμούς μας και να κλέψουν τις πληροφορίες μας;

Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση:

 

 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ