ΦΩΤΟ- Τόνοι λάσπης “έθαψαν” την Καλλιράχη

ΦΩΤΟ- Τόνοι λάσπης “έθαψαν” την Καλλιράχη

 

Χείμαρρος λάσπης που έτρεχε για ώρες από το βουνό της Καλλιράχης Θάσου στην παραθαλάσσια περιοχή Πλάκα, Αι Γιώργης, Κλίσμα μετέφερε τόνους λάσπης στον μοναδικό επαρχιακό δρόμο, με αποτέλεσμα να κλείσει για αρκετές ώρες μέχρι τις 9:00 το πρωί της Τετάρτης.

Σπίτια γέμισαν με λάσπη, κτήματα ισοπεδώθηκαν. Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι που μετρούν τις πληγές τους και κάνουν λόγο για πρωτοφανή καταιγίδα. “Μένω 15 χρόνια στην περιοχή, δεν θυμάμαι ξανά τόσο έντονη καταιγίδα. Έβρεχε από τα μεσάνυχτα και γύρω στις 03:30 το πρωί η καταιγίδα έγινε τρομακτική. Μόνο αστραπές, βροντές και πολύ νερό θυμάμαι” λέει στο thesstoday η κα Κατερίνα.

Για σχεδόν πέντε ώρες έκλεισε το οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα για μια απόσταση πέντε λεπτών ( Καλλιράχη-Μαριές) να πρέπει κάποιος να κάνει τον γύρο του νησιού. Εκσκαφείς έπιασαν δουλειά για ώρες με αποτέλεσμα να σχηματιστούν βουνά λάσπης για να ανοίξει ο δρόμος και να περάσει η μεγάλη ουρά ΙΧ και λεωφορείων που είχε σχηματιστεί.

Το απρόβλεπτο καιρικό φαινόμενο προκάλεσε ζημιές σε σπίτια κι ενοικιαζόμενα δωμάτια με τους ιδιοκτήτες μέχρι κι σήμερα να προσπαθούν να καθαρίσουν τους χώρους. Αρκετοί υπέστησαν ζημιές σημαντικής αξίας, ενώ τουρίστες ταλαιπωρήθηκαν.

Να θυμίσουμε πως πέρυσι το βουνό της Καλλιράχης απογύμνωσε μεγάλη φωτιά που έκαιγε τρεις ημέρες με αποτέλεσμα φέτος να μην υπάρχουν δέντρα για να συγκρατήσουν  με τις ρίζες τους το νερό της βροχής. Τώρα το βουνό απογυμνώθηκε και η αναδάσωση θα είναι πιο δύσκολη.

Δείτε τις φωτογραφίες

 

Χθες, Τετάρτη 3/9/2014

klisma-laspes1

klisma-laspes2

klisma-laspes3

klisma-laspes4

klisma-laspes5

klisma-laspes6

klisma-laspes7

klisma-laspes8

klisma-laspes9

klisma-laspes10

klisma-laspes11

klisma-laspes12

 

Σήμερα Πέμπτη 4/9/2014

klisma-laspes13

klisma-laspes14

klisma-laspes15

klisma-laspes16

 

Πηγή: thesstoday.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ