Πρωινή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη

Πρωινή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη

Με καταρρακτώδη βροχή ξύπνησε σήμερα η Θεσσαλονίκη, καθώς το κύμα κακοκαιρίας, διέρχεται από τα δυτικά την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, κινούμενο ανατολικά, προς τη Θράκη.

Το βράδυ κύλισε ομαλά στην πόλη, ενώ πιθανά προβλήματα από την πρωινή καταιγίδα θα διαπιστωθούν με το άνοιγμα των καταστημάτων και της αγοράς.

Οι έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται από νωρίς χθες το απόγευμα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με συνέπεια να πλημμυρίσουν δρόμοι, υπόγεια καταστήματα και αποθήκες, ενώ από τις ξαφνικές καταιγίδες άρχισαν να παρατηρούνται και ζημίες σε αγροτικές καλλιέργειες.

Οι βροχοπτώσεις ήταν εντονότερες στην Καστοριά, την Κοζάνη και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, στην Ημαθία, αλλά και στον κάμπο Γιαννιτσών, όπου στην Κρύα Βρύση και σε άλλους οικισμούς με χαμηλό υψόμετρο πλημμύρισαν δρόμοι, αποθήκες, κ.α. αγροτικές – κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αλλά και καλλιέργειες με δημητριακά, βαμβάκια, αμπέλια, κ.α.

Σε ορεινά χωριά της Πίνδου, στον νομό Γρεβενών, η ορατότητα είναι περιορισμένη, λόγω της ομίχλης και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 10 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ