Αυξημένη η επιβατική κίνηση στο “Ελ. Βενιζέλος”

Αυξημένη η επιβατική κίνηση στο “Ελ. Βενιζέλος”

Υψηλές επιδόσεις κατέγραψε και τον Αύγουστο η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, τον Αύγουστο η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου έφθασε συνολικά στους 1,8 εκατομμύρια επιβάτες (+23%), ενώ τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και του εξωτερικού κινήθηκαν σε παρόμοια επίπεδα αύξησης (+23,9% και +22,1% αντίστοιχα).

Επίσης, κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, σημαντική εξέλιξη αποτελεί η εντυπωσιακή αύξηση των Ελλήνων ταξιδιωτών κατά 34%, ενώ και οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα συνέχισαν τη θετική τους πορεία, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 20%.

Η ανοδική εξέλιξη της κίνησης κατά τη διάρκεια καλοκαιρινής περιόδου αιχμής (Ιούνιος-Αύγουστος) προϊδεάζει για συνέχιση της δυναμικής ανόδου της ταξιδιωτικής ζήτησης και κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών.

Συνολικά για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2014, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 18,9%, έφτασε τα 10 εκατομμύρια, ξεπερνώντας τα αντίστοιχα επίπεδα του 2013 κατά 1,6 εκατομμύριο επιβάτες.

Η κίνηση εξωτερικού παρουσίασε αύξηση 19,8%, ενώ η κίνηση εσωτερικού σημείωσε επίσης σημαντική άνοδο 17,2%.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ