Απορρίφθηκε η προσφυγή Κατσανέβα κατά χρήστη της Wikipedia

Απορρίφθηκε η προσφυγή Κατσανέβα κατά χρήστη της Wikipedia

 

Δημοσιεύθηκε σήμερα η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (αρ. 9118/2014), με την οποία το δικαστήριο απορρίπτει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Θεόδωρου Κατσανέβα κατά του χρήστη της Διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia Δημήτρη Λιούρδη, επιδικάζοντάς παράλληλα εις βάρος του τα δικαστικά έξοδα (300 ευρω).

Σημειώνεται ότι ο κ. Κατσανέβας είχε προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο , ζητώντας τη διαγραφή του χαρακτηρισμού “όνειδος” από το βιογραφικό του, λέξη που φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου στην ιδιόχειρη διαθήκη του.

Στο σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι “η προσωπικότητα του αιτούντος δε χρήζει προσωρινής δικαστικής προστασίας, η οποία για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, δεν είναι παράνομη”.

Σύμφωνα με τον κ. Λιούρδη, το δικαστήριο προχώρησε σε ανάλυση των δύο διαθηκών του Ανδρέα Παπανδρέου ως προς το επίμαχο σημείο (όπου και κρίνει πως “η μη επανάληψη περιεχομένου της πρώτης διαθήκης στη δεύτερη δε συνεπάγεται την απάλειψή του από την πρώτη”) ενώ στη συνέχεια αναλύει και το ίδιο το περιεχόμενο του λήμματος (“δεν διαφοροποιείται το περιεχόμενο από τα αναγραφόμενα της διαθήκης”, “ούτε η εκφορά του λόγου δηλώνει σκοπό καταφρόνησης της τιμής του”).

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την απόφαση

 

 

Διαβάστε επίσης

Στο Πρωτοδικείο τα ασφαλιστικά μέτρα Κατσανέβα κατά της Βικιπαίδεια

Η απάντηση του χρήστη της Wikipedia στον Κατσανέβα

Ο Κατσανέβας έκανε αγωγή στη Wikipedia

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ