“Μεταμορφώνεται” ο πεζόδρομος της Τοσίτσα

“Μεταμορφώνεται” ο πεζόδρομος της Τοσίτσα

 

Αλλάζει ένας ξεχασμένος και κατά πολλούς «επικίνδυνος» και τυφλός στην έξοδό του πεζόδρομος στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για τον πεζόδρομο, με το ιστορικό όνομα, Τοσίτσα.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη μόλις ανέλαβε το  υπουργείο Πολιτισμού ο Κώστας Τασούλας συμφώνησε σε συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη όχι μόνο στην ανάπλασή του αλλά και στη μεταμόρφωσή του σε φυλασσόμενο υπαίθριο αρχαιολογικό χώρο.

Ο πεζόδρομος που φέρει το όνομα του ευπατρίδη Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα γειτνιάζει με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και είναι πολύ εύκολο να συνδεθεί με το Μουσείο και να μεταφερθούν σε αυτόν αρχαία αγάλματα, αρχαία αντικείμενα, σκεύη κτλ.   Το οικόπεδο όπου βρίσκεται σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο έχει παραχωρηθεί στο κράτος από την Ελένη Τοσίτσα. Απώτερος στόχος, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, είναι να προσαρτηθεί και το κτίριο του ΕΜΠ ώστε να εκτεθούν σε όλο τον νέο χώρο που θα δημιουργηθεί σημαντικά αρχαία ευρήματα που τόσα χρόνια βρίσκονται αναξιοποίητα στα υπόγεια του Μουσείου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ