Οι ληστές του Διστόμου πίσω από τη δολοφονία του αστυνομικού στο Χολαργό

Οι ληστές του Διστόμου πίσω από τη δολοφονία του αστυνομικού στο Χολαργό

Στο πλαίσιο ερευνών που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνδυασμό με αποτελέσματα που προέκυψαν από εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ανακοινώνεται ότι:

Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε στο ταχύπλοο σκάφος, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε:

– Σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στις 17 Απριλίου του 2008 στο Χολαργό Αττικής, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα, κατά τη συμπλοκή του με τους δράστες, ένας 39χρονος αστυνομικός. Οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 14.500 ευρώ.

– Σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στις  23 Ιουλίου του2010 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας και κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 236.430 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, κάλυκες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στον Χολαργό Αττικής, έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο, με κάλυκες που βρέθηκαν μετά από ένοπλη ληστεία στις 05 Ιουλίου του 2006, σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 74.110 ευρώ καθώς και  ένοπλη ληστεία που έγινε στις 29 Μαίου του 2006, σε υποκατάστημα τράπεζας στο Μοσχάτο Αττικής, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν 35.530 ευρώ.

Ανακοινώνεται επίσης ότι: 

Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε κηλίδα αίματος, η οποία βρέθηκε στο προαναφερόμενο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής. Μέσα στο εν λόγω όχημα βρέθηκαν αποτυπώματα του αναζητούμενου Δραβίλα Σπυρίδωνα.

Επίσης, βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενο, το οποίο βρέθηκε στο παραπάνω ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου πρόσφατα διενεργήθηκε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και σε αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κατείχε ο Χριστοδούλου Σπυρίδωνας. Σημειώνεται ότι παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου Χριστοδουλου Σπυρίδωνα ταυτοποιήθηκε στο ανωτέρω διαμέρισμα.

Επιπλέον, τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος που βρέθηκε κατά την εξερεύνηση του προαναφερόμενου ταχύπλοου σκάφους, ταυτίζεται με δακτυλικό αποτύπωμα του αναζητούμενου Πετρακάκου Γεωργίου.

Τέλος ανακοινώθηκε ότι τμήμα παλαμικού αποτυπώματος που βρέθηκε κατά την εξερεύνηση στο ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου Δραβίλα Σπυρίδωνα.

Οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται.

Διαβάστε επίσης:

ΕΛ.ΑΣ.- Αυτές είναι οι φωτογραφίες των ληστών του Διστόμου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ