Διέπραξαν 15 ένοπλες ληστείες

Διέπραξαν 15 ένοπλες ληστείες

Ένας άνδρας και μία γυναίκα συνελήφθησαν στον Πειραιά, ενώ αναζητούνται και επιπλέον δύο συνεργοί τους, οι οποίοι το τελευταίο εξάμηνο είχαν διαπράξει 15 ληστείες σε βενζινάδικα και καταστήματα ψιλικών στην Αττική.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο δράστες συνελήφθησαν, το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά.

Για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική ομάδα αναζητούνται δύο επιπλέον συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει το τελευταίο εξάμηνο εγκληματική ομάδα, με διαρκή και δομημένη δράση και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και καταστήματα ψιλικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συλληφθέντες, ένας 21χρονος άνδρας και μία 21χρονη γυναίκα, κινούμενοι με μοτοσυκλέτα, με καλυμμένη την πινακίδα κυκλοφορίας, μετέβαιναν σε πρατήρια υγρών καυσίμων και καταστήματα ψιλικών και με την απειλή όπλου, αφαιρούσαν χρήματα από ιδιοκτήτες και υπαλλήλους.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 15 ληστείες στις περιοχές Χαϊδαρίου, Πειραιά, Δραπετσώνας και Κερατσινίου.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι (REPLICA) και μία μοτοσυκλέτα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και των ληστειών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους, καθώς και για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ