ΦΩΤΟ- Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο Καλοχώρι Καλαμπάκας

ΦΩΤΟ- Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο Καλοχώρι Καλαμπάκας

 

Τεράστιες και ανυπολόγιστες καταστροφές, αφήνει στο πέρασμα του το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική περιοχή στο Καλοχώρι Καλαμπάκας.

Όπως κατέγραψε εκ νέου σήμερα το trikalanews.gr με το πρώτο φως της ημέρας υπήρξε εκ νέου βοήθεια στην κατάσβεσή της από αέρος με την συνδρομή 3 αεροπλάνων τύπου «Καναντέρ» και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, ενώ από εδάφους, οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης ενισχυμένες και με νέα πεζοπόρα τμήματα, δίνουν την «μάχη» με τις φλόγες με αντίπαλο και τον άνεμο.

Πυροσβέστες εθελοντές και κάτοικοι με όλα τα διαθέσιμα μέσα δίνουν για 2η μέρα την «μάχη» με τις φλόγες καθώς υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ  στα θετικά της υπόθεσης είναι ότι κατάφεραν να απομακρύνουν τον κίνδυνο για τους οικισμούς Καλοχώρι και Νέα Ζωή.

Στο σημείο όπου δεν έχει μείνει κανένα ίχνος δάσους σε μια έκταση περίπου 30.000 στρεμμάτων γης, βρέθηκε εκ νέου σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας σε θέματα Υγείας Γιώργος Τσίγκας, με τον πρώτο να δηλώνει στο trikalanews.gr «αυτό που είναι σε προτεραιότητα είναι να σβήσει η φωτιά και μετά να δούμε τον τρόπο αποζημίωσης πληγέντων», καθώς υπάρχουν καταστραμμένες από τις φλόγες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Χθες οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης, προστάτευσαν και το καταφύγιο θηραμάτων της περιοχής που απειλούσαν οι φλόγες, ενώ τις δυνάμεις δασοπυρόσβεσης συντονίζει ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος Νικόλαος Μιχαλάκης.

 

Δείτε τις φωτογραφίες

Πηγή: www.trikalanews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ