Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών-Όλο το χρονικό

 Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών-Όλο το χρονικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Διστόμου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία Διστόμου Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τρεις άνδρες, οι οποίοι είχαν αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, οπλισμένοι με πιστόλια και πιθανότατα με αυτόματο, εισέβαλαν στην τράπεζα λίγο πριν κλείσει, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους.

Ανάγκασαν τους υπαλλήλους να ανοίξουν και τα δύο χρηματοκιβώτια και άρπαξαν περίπου 300.000 ευρώ. Σύμφωνα με το MEGA, νομίζοντας ότι κάποιος υπάλληλος πάτησε το κρυφό κουμπί του συναγερμού πήραν ως όμηρο τον ταμία της τράπεζας τον οποίο χρησιμοποίησαν ως «ασπίδα» για να διαφύγουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρέπει να υπήρχε ένας ακόμα συνεργός τους οποίος έπαιζε το ρόλο του «τσιλιαδόρου».

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα ασημί ΙΧ αυτοκίνητο τύπου τζιπ, το οποίο είναι πιθανότατα κλεμμένο και έφτασαν στην παραλία της Αγίας Σωτήρας κοντά στην παραλία του Διστόμου. Εκεί πυρπόλησαν το αυτοκίνητο για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους όπως DNA και αποτυπώματα, επιβιβάστηκαν σε ταχύπλοο όπου υπήρχε συνεργός τους όπως φαίνεται και πέρασαν απέναντι στην περιοχή Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου. Εκεί άφησαν ελεύθερο τον όμηρο και το σκάφος.

Σύμφωνα με το MEGA, προσπάθησαν να πυρπολήσουν το ταχύπλοο αλλά δεν τα κατάφεραν. Στη συνέχεια υπάρχει μαρτυρία ότι διέφυγαν με δύο αυτοκίνητα και μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος τους.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας, και σε αυτό καταλήγουν από τον τρόπο δράση τους.  Από το γεγονός δηλαδή ότι εισέβαλαν έτσι στην τράπεζα, ήταν οπλισμένοι ,  πήραν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, πυρπόλησαν το αυτοκίνητο και χρησιμοποίησαν ταχύπλοο. Αυτός ο τρόπος δράσης είχε χρησιμοποιηθεί και σε άλλη ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας στις Σπέτσες πριν από λίγο καιρό. Γι αυτό τον λόγο από την πρώτη στιγμή συμμετέχει στις έρευνες και ενημερώνεται η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ