Επίθεση σε σχολείο μεταναστών με συνθήματα της ΧΑ

Επίθεση σε σχολείο μεταναστών με συνθήματα της ΧΑ

Την έντονη αντίδραση των πολιτικών κομμάτων καθώς και του υπουργείου Παιδείας έχει προκαλέσει η επίθεση αγνώστων σε σχολικό συγκρότημα στην Κοκκινιά, όπου στεγάζεται το ανοιχτό σχολείο μεταναστών.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες απέσπασαν από το ένα σχολικό συγκρότημα έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ προκάλεσαν μικροζημιές και έγραψαν στους τοίχους συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής.

 

Το υπουργείο Παιδείας καταδικάζει την επίθεση στο σχολείο μεταναστών

Την επίθεση και τους βανδαλισμούς καταδικάζει με ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας.

«Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που πραγματοποιήθηκε από αγνώστους στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά στα Καμίνια. Οι βανδαλισμοί που σημειώθηκαν καθώς και η κλοπή υλικού που χρησίμευε στην πραγμάτωση της αποστολής του σχολείου, αποτελούν ντροπιαστικές πράξεις αλλά και ποινικά αδικήματα, τα οποία και θα αντιμετωπιστούν αποφασιστικά από τη Δικαιοσύνη. Το Υπουργείο θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Το έργο που συντελείται στο συγκεκριμένο σχολείο από εθελοντές εκπαιδευτικούς από το 2005 είναι πραγματικά αξιέπαινο και υποδειγματικό.

Με βασική δουλειά τη διδασκαλία της ελληνικής σε μετανάστες αλλοδαπούς και πλήθος δραστηριοτήτων, βοηθά στην προσέγγιση των επιμέρους κοινοτήτων και στην ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση όσων επωφελούνται από τη δραστηριότητά του. Ταυτόχρονα οι πολυπληθείς δραστηριότητές του αποτελούν φάρο ανθρωπιάς και πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή. Στηρίζουμε και επικροτούμε τη λειτουργία του και διαμηνύουμε σε κάθε επίδοξο υπονομευτή της ομαλής, πολιτισμένης και ειρηνικής συμβίωσης πως θα βρίσκει απέναντί του την Πολιτεία με τρόπο απόλυτο», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

 

ΠΑΣΟΚ: Να αποκαλύψουν τους δράστες

«Τη μέρα που τιμούμε τα 70 χρόνια από τη θηριωδία των Ναζί και των συνεργατών τους, στην Κοκκινιά, οι σημερινοί εκπρόσωποι τους, επιλέγουν να θυμίσουν τη δική τους παρουσία. Αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα ούτε με την ιστορία της. Οι απόγονοι των συνεργατών των ναζί είναι άξιοι συνεχιστές τους» αναφέρει ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή «την επίθεση Χρυσαυγιτών στο σχολικό συγκρότημα που φιλοξενείται το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά».

«Η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να αποκαλύψει τους δράστες και να εγγυηθεί την ασφάλεια των μεταναστών μαθητών και των εθελοντών  καθηγητών, του ΑΣΜΠ. Οι τραμπουκισμοί των Νεοναζιστών και εγκληματιών της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να σταματήσουν την μεγάλη προσφορά των εθελοντών καθηγητών προς τους οικονομικούς μετανάστες, που αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στη πατρίδα μας, μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη θα υπερνικήσουν το μίσος, τον ρατσισμό και τον διχασμό» τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ