• Φωτιά σε κατάστημα ρούχων στην Ξάνθη

  1:26 μμ, Σαββατο 16 Αυγ 2014 1:26 μμ, Σαββατο 16 Αυγ 2014

  Φωτιά σε κατάστημα ρούχων στην Ξάνθη

  Στις φλόγες τυλίχθηκε κατάστημα ρούχων στο κέντρο της Ξάνθης νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

  Από την οροφή του καταστήματος που βρίσκεται επί της οδού Μιχαήλ Καραολή, λίγο μετά τις 8.30 το πρωί του Σαββάτου άρχισαν να αναδύονται πυκνοί μαύροι καπνοί.

  Λίγη ώρα νωρίτερα, ήχησε ο συναγερμός του καταστήματος, ενώ αυτό ήταν κλειστό, χωρίς ωστόσο αρχικά να γίνει αντιληπτός ο λόγος. Υπάλληλος άνοιξε την πόρτα λίγο μετά τις 8.00 όταν και αντελήφθη πως από την οροφή του κτηρίου έβγαιναν καπνοί.

  Άμεσα στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε η Πυροσβεστική με συνολικά τέσσερα επανδρωμένα οχήματα καθώς και η Αστυνομία που απέκλεισε τον χώρο αποτρέποντας τη κίνηση τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών.

  Η φωτιά δεν άργησε να επεκταθεί στον πάνω όροφο του κτηρίου, ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες εικάζεται πως ξεκίνησε από κάποιο βραχυκύκλωμα σε καλώδιο. Ο πάνω όροφος του κτηρίου χρησιμοποιείται ως αποθήκη και εντός αυτού βρίσκονταν εμπορεύματα. Οι Αρχές προληπτικά προχώρησαν στην εκκένωση των γύρω καταστημάτων ζητώντας από τους πολίτες και τους ιδιοκτήτες να απομακρυνθούν.

  Πυκνοί μαύροι καπνοί σκέπασαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά το κέντρο της πόλης προκαλώντας τα βλέμματα και τον ενδιαφέρον των κατοίκων που έσπευσαν να δουν τι είχε συμβεί. Από τη φωτιά δεν υπήρξαν τραυματισμοί αν και όταν αυτή βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη οι πυκνοί καπνοί δημιουργούσαν δυσφορία.

  Χρειάστηκε περισσότερη από μια ώρα για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο, ενώ στο κατάστημα μετέβη και συνεργείο της ΔΕΗ το οποίο διέκοψε την παροχή ηλεκτροδότησης για προληπτικούς λόγους. Το μέγεθος των καταστροφών που προκλήθηκαν δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, ενώ μόλις οι φλόγες τέθηκαν υπό έλεγχο οι υπάλληλοι του καταστήματος εισήλθαν σε αυτό αφαιρώντας όσα από τα ρούχα που βρίσκονταν στο εσωτερικό.

  Η Αστυνομία διέκοψε τοποθετώντας ειδική προειδοποιητική λωρίδα τη διέλευση τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών από το ύψος της Κεντρικής Πλατείας μέχρι της συμβολή των οδών Μιχαήλ Καραολή και Τσιμισκή.

  Πηγή: thrakitoday.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα