Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Στύρφακα Λαμίας

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Στύρφακα Λαμίας

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις οκτώ σήμερα το πρωί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις δέκα το βράδυ, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, σε αγροτοδασική έκταση, μεταξύ Στύρφακας και Ζηλευτού.

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα με τις φλόγες, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες αρχικά για να περιορίσουν τη φωτιά και στη συνέχεια για να την ελέγξουν.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και τα δυο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας, τα οποία ωστόσο δεν χρειάστηκε να κάνουν παραπάνω από μια ρίψη νερού, αφού ήδη η φωτιά είχε περιοριστεί αρκετά.

Χθες βράδυ επικράτησε πανικός σε Στυρφακα και Ζηλευτό, όταν οι κάτοικοι μέσα σε λίγη ώρα είδαν τις φλόγες με τη βοήθεια του δυνατού λίβα να εξαπλώνονται και η πυρκαγιά να παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Στο συντονιστικό κέντρο της Π.Υ. Στερεάς στη Λαμία σήμανε συναγερμός. Ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή, από Λαμία, Μακρακώμη, Αργυροχώρι και αλλού, ενώ την ίδια ώρα οι πυροσβέστες είχαν ανοιχτό μέτωπο φωτιάς κοντά στις Θερμοπύλες και ακόμη ένα συμβάν στο Φραντζόμυλο.

Ένα μεγάλο μέρος της πόλης της Λαμίας σκεπάστηκε από τον καπνό, ενώ ο αέρας μετέφερε στην πόλη στάχτη και αποκαΐδια.

Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για εμπρησμό «Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Μάλιστα διαλέγουν τη μέρα και την ώρα για να χτυπήσουν ώστε οι καιρικές συνθήκες να είναι με το μέρος τους», έλεγαν στο LamiaReport αργά χθες βράδυ.

Πηγή: lamiareport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ