• Πόσο νερό καταναλώνετε;

  6:22 μμ, Τετάρτη 21 Μάρ 2012 6:22 μμ, Τετάρτη 21 Μάρ 2012

  Περισσότεροι από 48 στους εκατό Έλληνες δεν γνωρίζουν πόσο νερό καταναλώνουν, ενώ περίπου 19 στους εκατό εμφανίζονται να μη γνωρίζουν καν τι λογαριασμό πληρώνουν στις εταιρείες παροχής ύδατος.

  Τα αποκαλυπτικά στοιχεία πανελλαδικής έρευνας του Δικτύου Μεσόγειος SOS, με τίτλο "Από-Τιμώντας το νερό" και με αφορμή την αυριανή (22 Μαρτίου) Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, παρουσίασαν σήμερα σε ειδική θεματική ημερίδα οι εκπρόσωποι του Δικτύου. Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα άνω των 1.600 πολιτών, υψηλού μορφωτικού επιπέδου, κατά μέσο όρο.

  Τα στοιχεία της έρευνας αποκάλυψαν επίσης, σοβαρή έλλειψη ενημέρωσης και γνώσης περί το νερό σε σημαντικό ποσοστό πολιτών της ελληνικής κοινωνίας.

  "Απλώς, παίρνουν τον λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ και δεν τους ενδιαφέρει τι πληρώνουν και τι καταναλώνουν" ανέφερε χαρακτηριστικά ο μαθηματικός Μανώλης Καραμολέγκος, σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας.

  Ειδικότερα, 52,8% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν εφαρμόζουν μέτρα εξοικονόμησης νερού, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης ενημέρωσης, γνώσης, χρόνου, καθώς επίσης και εξαιτίας τού κόστος εξοπλισμού.

  Ποσοστό 72,3% δήλωσαν ότι δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι, ενώ αίσθηση προκάλεσε ότι πάνω από 54,3% απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν από πού προέρχεται το νερό, όπως επίσης και ότι 54,8% θεωρούν ότι το νερό είναι ένας φυσικός πόρος σε επάρκεια. "Αυτό σημαίνει ότι η ευαισθητοποίηση σε θέματα νερού είναι μηδενική" σχολίασε ο κ. Καραμολέγκος.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα