Διακοπές: 3 έξυπνοι τρόποι να γεμίσεις μπαταρίες

Διακοπές: 3 έξυπνοι τρόποι να γεμίσεις μπαταρίες

Όλοι γνωρίζουμε την ευεργετική επιρροή των διακοπών στην ψυχική μας υγεία. Η απομάκρυνση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, η αλλαγή παραστάσεων, η αίσθηση ξεγνοιασιάς, η επαφή με τη φύση, η προτεραιότητα του «θέλω» έναντι του «πρέπει» είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που φαίνονται να παίζουν ρόλο στη χαρά που προσφέρουν οι διακοπές.

Πρόσφατη έρευνα του 2010 επιβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν την άδειά τους για διακοπές επιστρέφουν στην εργασία τους πιο ανανεωμένοι και με ενισχυμένη παραγωγικότητα.1 Φαίνεται πως οι διακοπές προσφέρουν τη δυνατότητα στον εργαζόμενο όχι μόνο να επιστρέφει στα εργασιακά του καθήκοντα με λιγότερο στρες, αλλά και με ανανεωμένα εφόδια, κατά κύριο λόγο, την αυτοπεποίθηση, την αποτελεσματικότητα, και τη δημιουργικότητά του.

Γράφει η Δρ Μαργαρίτα-Αγγελική Σχινά

Κλινική Ψυχολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη ΚΕΑΔΔ – Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών

Η δημιουργικότητά μας συνδέεται με την ικανότητά μας να βρίσκουμε λύσεις σε προβλήματα και έρευνα του 2009 έδειξε ότι η ικανότητα αυτή εξασκείται και ενισχύεται.2 Μέσα από την ονειροπόληση και άλλες πνευματικές ασκήσεις επιχειρούμε τη διανοητική διαχείριση γεγονότων και πληροφοριών με σκοπό την κατάστρωση σχεδίων και την κατανόηση καταστάσεων που συμβαίνουν γύρω μας. Οι καλοκαιρινές διακοπές προσφέρονται με ιδανικό τρόπο για την απομάκρυνση από το εργασιακό στρες, αλλά και την έκθεση σε δημιουργικές προκλήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ