Πως να χτίσεις μια καλή σχέση με τα πεθερικά

Πως να χτίσεις μια καλή σχέση με τα πεθερικά

Ένα από τα πιο συνηθισμένα ζητήματα για τα οποία πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται έναν ειδικό ψυχικής υγείας είναι ζητήματα που αφορούν τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Οι σχέσεις αυτές βέβαια καθώς και τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάζονται διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία και την οικογενειακή κατάσταση του κάθε ατόμου. Όσον αφορά στα παντρεμένα ζευγάρια, πέρα από τις μεταξύ τους διαφωνίες, συχνά αναφέρονται και συγκρούσεις με την οικογένεια του/της συζύγου. Οι έρευνες μάλιστα δείχνουν ότι οι συχνότερες και σημαντικότερες συγκρούσεις συμβαίνουν μεταξύ πεθεράς και νύφης παρά μεταξύ πεθεράς και γαμπρού.

Γράφει η Μαρία Μεραμβελιωτάκη-Simon MSc

Σύμβουλος Ψυχολόγος (www.happymind.gr )

Ο λόγος για τον οποίο παρατηρούνται περισσότερες ρήξεις στη συγκεκριμένη σχέση είναι ένας συχνά o φόβος για το ποια από τις δύο γυναίκες θα έχει την πρωταρχική επιρροή στη σχέση. Αυτός ο φόβος μπορεί να εκδηλωθεί με μια άμεσα ή έμμεσα ανταγωνιστική συμπεριφορά όπως για παράδειγμα κριτική για το πώς θα πρέπει να γίνονται οι δουλειές του σπιτιού.

Η ένταξη μιας άλλης γυναίκας στην καθημερινότητα του γιού της στην οποία δίνεται αυτόματα πλέον προτεραιότητα, μπορεί να γεννήσει συναισθήματα εγκατάλειψης και απώλειας στην μητέρα. Τα συναισθήματα αυτά είναι φυσικά και επόμενα αυτής της αλλαγής. Ένας άνδρας όμως δε μπορεί να ζήσει για πάντα με τη μητέρα του άρα θα πρέπει να διαλέξει τη γυναίκα την οποία επιθυμεί για να περάσει την υπόλοιπη ζωή του.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ