Καργάκος: Πολύ σημαντικά τα ευρήματα στην Αμφίπολη

Καργάκος: Πολύ σημαντικά τα ευρήματα στην Αμφίπολη

«Εύχομαι να βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ανακάλυψη και ίσως μια παλιά διαίσθησή μου να δικαιωθεί» ανέφερε ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος μιλώντας στον RealFm 97,8 και στον Γιώργο Ντουδεσκέα και τον Νέστορα Δημαρά.

Ο κ. Καργάκος δεν απέκλεισε την πιθανότητα να έχει ανακαλυφθεί το κενοτάφιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη όπως ακριβώς αναφέρει και στον τρίτο τόμο του ιστορικού έργου του, που μοιράστηκε στους αναγνώστες της Real News “Μέγας Αλέξανδρος, ο άνθρωπος φαινόμενο” όπου αναγράφεται ότι αν βρεθεί κάποτε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου αυτός θα πρέπει να είναι στην Αμφίπολη και μάλιστα κοντά στον Λέοντα της Αμφιπόλεως.

 «Εύχομαι να βρεθεί ο τάφος του Αλεξάνδρου και ο Πρωθυπουργός να ανακαλύψει εκεί άφθονον χρυσόν για να μας απαλλάξει κι από το φορολογικό άχθος» είπε χαριτολογώντας ο ιστορικός.

«Η Αμφίπολη είναι γεμάτη από μακεδονικούς τάφους. Η Μακεδονία δεν έπαψε να παράγει βασιλείς μετά τον Αλέξανδρο. Υπάρχουν πολλοί ηγεμονικοί και βασιλικοί τάφοι. Σίγουρα θα υπάρχουν κι ευρήματα από βασιλικούς θησαυρούς. Όπως και στη Βεργίνα. Υποθέσεις διατυπώνουμε αλλά οι υποθέσεις αυτές μπορεί να επιβεβαιωθούν» δήλωσε.

Ακούστε το ηχητικό

 

Διαβάστε επίσης

ΦΩΤΟ-Ο Σαμαράς στην Αρχαία Αμφίπολη

Σαμαράς: Εξαιρετικά σημαντικό εύρημα

Ο Λέων “δείχνει” ανδρική ταφή στην Αμφίπολη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ