Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα κολυμπώντας για τα αδέσποτα

Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα κολυμπώντας για τα αδέσποτα

 

Τα πτερύγια των δελφινιών που την συνόδευαν της έδωσαν τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσει. Η Νικόλ Τρύφωνα, μια αυτοδίδακτη κολυμβήτρια ανοιχτών αποστάσεων στα μέσα Ιουνίου κολύμπησε 33 χιλιόμετρα ενώνοντας την Ηγουμενίτσα με την Κέρκυρα με τις απλωτές της για φιλανθρωπικό σκοπό. Δεν έμενε όμως εκεί, γιατί η προσπάθεια της με το κολύμπι της να βοήθα όσο περισσότερο μπορεί όσους το έχουν ανάγκη μόλις ξεκίνησε.

Παρά τα δύο πτυχία της στην Αρχαιολογία και την Πληροφορική η Νικόλ ακολουθεί το όνειρο της καθώς συμφώνα με την ίδια: «Μάλλον ένα από τα καλά της κρίσης είναι ότι σε αναγκάζει να ακολουθήσεις και να κυνηγήσεις αυτά που θέλεις περισσότερο. Επέλεξα τις σπουδές μου, μου άρεσαν και τα δύο αντικείμενα και οι γονείς μου με πίεσαν να ασχοληθώ με κάτι σχετικό με τα πτυχία μου, όμως η αγάπη μου για το κολύμπι υπερτερεί όλων. Αν μπορούσα πιο εύκολα να βρω δουλειά σε κάποιο σχετικό αντικείμενο με τα πτυχία μου θα ήταν μεγάλος πειρασμός τι να κρατήσω, την ασφάλεια ή το πάθος. Όμως τώρα μπορώ να κάνω αυτό που αγαπώ όσο μπορώ βέβαια. Ελπίζω να καταφέρω να βιοποριστώ απ’ αυτό».

Μέσα σε 11 ώρες και 30 λεπτά η Νικόλ κολυμπώντας έφερε πιο κοντά την Ηγουμενίτσα με την Κέρκυρα τουλάχιστον στα μάτια όσων πίστεψαν σε εκείνη και την περίμεναν στη γραμμή του τερματισμού. Περισσότερο όμως στην «Κιβωτό της Κερκύρας», που ασχολείται με την προστασία των αδέσποτων σκυλιών όπου δόθηκαν όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για την πραγματοποίηση της κολυμβητικής διαδρομής της Νικόλ. Οι περισσότερες δωρεές ήταν από το εξωτερικό.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ