Οδηγίες ασφάλειας για όσους μείνουν στην πόλη

Οδηγίες ασφάλειας για όσους μείνουν στην πόλη

Η εγκαταλελειμμένη από την πλειονότητα των κατοίκων της πρωτεύουσα τον Αύγουστο προσφέρει περισσότερες δυνατότητες σε επιτήδειους να εξαπατήσουν ηλικιωμένους συμπολίτες μας.

Η εμπειρία έχει δείξει ότι με μερικές μικρές κινήσεις πολλά δυσάρεστα μπορούν να αποφευχθούν:

Έτσι οι ειδικοί συμβουλεύουν τους ηλικιωμένους:

-Κατά τις μετακινήσεις σας φροντίστε να έχετε μαζί σας όσο τον δυνατόν λιγότερα προσωπικά αντικείμενα. Αντίθετα να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης( αστυνομία, πυροσβεστική, νοσοκομεία, στενοί συγγενείς, κ.α.).

Μην πείθεστε, χωρίς αποδείξεις, από άτομα που σας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών-φιλικών προσώπων.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθούν να σας πείσουν, τηλεφωνικά ή από κοντά, για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού η φιλικού προσώπου.

Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.

-Φανείτε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να μπουν στο σπίτι σας.

Αν κάποιο άγνωστο άτομο μπει στο σπίτι σας με οποιαδήποτε πρόφαση( π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσει μια κλήση, κ.λ.π.) μην το αφήνετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

 

Πηγή: Έθνος

 

Διαβάστε επίσης:

 

Πώς να τηγανίζετε τις πατάτες για να μην είναι “καρκινογόνες”

Νέα κινητοποίηση για τα ανοικτά καταστήματα

Οι Έλληνες δεν πάνε διακοπές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ