ΦΩΤΟ-Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας για τη Γάζα

ΦΩΤΟ-Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας για τη Γάζα

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η πορεία διαμαρτυρίας για τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας που κατέληξε στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Η διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό ξεκίνησε με συγκέντρωση από τις 19:00 στο Σύνταγμα και λίγο μετά τις 20:00 οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία, φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας για τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως ανέφεραν στο κάλεσμα τους οι Ενώσεις και οι Πρωτοβουλίες συμπαράστασης που διοργάνωσαν τη διαδήλωση: “Για τρίτη συνεχή εβδομάδα το κράτος των εγκληματιών του Ισραήλ βομβαρδίζει ανελέητα αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, προσπαθώντας μάταια να λυγίσει την παλαιστινιακή αντίσταση.

Συνεχίζοντας τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, το ισραηλινό κράτος χτυπάει αδιακρίτως, ακόμα και τα σχολεία των Ηνωμένων Εθνών, στα οποία έχουν καταφύγει πάνω από 150.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι, αφαιρώντας τους και την ελάχιστη αίσθηση ασφάλειας, αλλά και νοσοκομεία παίδων και βαριά ασθενών, ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό. Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 1000 -και αυξάνεται όσο συνεχίζεται η περισυλλογή των πτωμάτων μέσα από τα ερείπια – και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 6.000″.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ