Στο εδώλιο ο πρώην διοικητής του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης

Στο εδώλιο ο πρώην διοικητής του «Ιπποκράτειου» Θεσσαλονίκης

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα καθίσει πρώην διοικητής του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για παράνομες προμήθειες υλικών, υπόθεση που ερευνάτο τα τελευταία χρόνια από τη Δικαιοσύνη, με τη ζημιά για το νοσηλευτικό Ίδρυμα να υπολογίζεται σε 2,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ο πρώην διοικητής του «Ιπποκράτειου» παραπέμπεται να δικαστεί για απιστία στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση. Η πράξη που του αποδίδεται τελέστηκε από τις αρχές Ιανουαρίου του 2008 έως τον Ιούνιο του επόμενου χρόνου, διάστημα κατά το οποίο ο κατηγορούμενος κατείχε τη συγκεκριμένη θέση.

Το βούλευμα τού καταλογίζει ευθύνες για παραγγελίες υγειονομικών υλικών -όπως μοσχεύματα και άλλα υλικά ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών επεμβάσεων, διεγέρτες νεύρων, αιμοστατικά, κ.ά.- από εξω-συμβατικές προμηθεύτριες εταιρείες, σε τιμές υψηλότερες των συμβατικών εταιρειών. Χαρακτηριστικό δε είναι ότι τακτικά ιατρικά περιστατικά «βαφτίζονταν» αυθαίρετα ως «επείγοντα» και δεν ετηρείτο η προβλεπόμενη διαδικασία προμήθειας υγειονομικών υλικών. Η προκληθείσα ζημιά για το νοσοκομείο προσεγγίζει, κατά το βούλευμα, τα 2,7 εκατ. ευρώ, ποσό με το οποίο επωφελήθηκαν συγκεκριμένες εταιρείες.

Εξάλλου, το δικαστικό συμβούλιο απεφάνθη να μην παραπεμφθούν σε δίκη τα υπόλοιπα 18 πρόσωπα που κατηγορήθηκαν για την ίδια υπόθεση, ανάμεσα στους οποίους δύο πρώην διευθυντές κλινικών του «Ιπποκράτειου». Ο ένας ήταν διευθυντής της Νευροχειρουργικής και ο άλλος της Ορθοπεδικής Κλινικής.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται τον Οκτώβριο του 2008, ύστερα από μήνυση προμηθεύτριας εταιρείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

O Διοικητής με το πλαστό πτυχίο αντάλλαξε πυροβολισμούς με το γιο του

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ