Σύλληψη 31χρονου για απάτες σε βάρος εταιρειών κινητής τηλεφωνίας

Σύλληψη 31χρονου για απάτες σε βάρος εταιρειών κινητής τηλεφωνίας

Από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, συνελήφθη στην Καλλιθέα, ένας 31χρονος άνδρας, ο οποίος μετέβη σε κατάστημα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και επιχείρησε να ενεργοποιήσει τηλεφωνικές συνδέσεις χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας και πλαστά έγγραφα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης,  με σκοπό τη λήψη επιδοτήσεων από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, μετέβαινε σε διάφορα καταστήματα των εταιρειών και με τη χρήση πλαστών εγγράφων αιτούνταν και επιτύγχανε την έκδοση τηλεφωνικών συνδέσεων στο όνομα άγνωστων πολιτών.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι ο 31χρονος με τη συγκεκριμένη μέθοδο είχε αποσπάσει από διάφορα καταστήματα εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, έξι συσκευές τηλεφώνων και οκτώ tablets.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο  πλαστές εξουσιοδοτήσεις, 14 φωτοτυπίες αστυνομικών δελτίων ταυτότητας με πλαστογραφημένη σφραγίδα ακριβούς αντιγράφου, 7 πλαστογραφημένοι λογαριασμοί Δ.Ε.Η, 10 πλαστές εξουσιοδοτήσεις τρίτων προσώπων προς το συλληφθέντα, προκειμένου να ενεργοποιήσει στο όνομά τους τηλεφωνικές συνδέσεις και να λάβει τις σχετικές επιδοτήσεις καθώς και πλήθος εγγράφων και αποδείξεων από καταστήματα κινητής τηλεφωνίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ