Άφησαν γυμνή από δέντρα την παραλία

Άφησαν γυμνή από δέντρα την παραλία

Τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας στο Πόρτο Ράφτη, την Αγία Μαρίνα και το Αυλάκι έχει προκαλέσει το αναίτιο κόψιμο των δέντρων που κοσμούσαν επί χρόνια την παραλία της περιοχής.

Τα αρμυρίκια στην παραλία της Αγίας Μαρίνας φυτεύτηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Σκοπός τη τότε τοπικής αρχής ήταν να δημιουργηθεί μια δενδροστοιχία κατά μήκος του παραλιακού δρόμου ώστε το τοπίο να είναι ευχάριστο και παράλληλα να προσφέρεται σκιά στους ανθρώπους που επισκέπτονται την περιοχή για να κάνουν το μπάνιο τους. Τα δέντρα μεγάλωσαν, έφτασαν σε ύψος τα πέντε μέτρα και για περισσότερο από 20 χρόνια κανένας δεν σκέφτηκε να τα πειράξει.

Τα πρώτα αρμυρίκια κόπηκαν εν κρυπτώ την άνοιξη του 2013. Όπως λένε οι κάτοικοι, το περιστατικό συνέβη κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη τους, σε μια χρονική περίοδο που δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση.

Τα δέντρα που κόπηκαν κάλυπταν περίπου 50 μέτρα κατά μήκος της παραλίας. Οι έρευνες για τους δράστες δεν έφεραν αποτέλεσμα, αν και ο Δήμος Μαρκοπούλου υπέβαλε μήνυση κατ΄ αγνώστων. Το ίδιο έργο επαναλήφθηκε πριν από τρεις μήνες.

Τα αρμυρίκια που κόπηκαν φέτος ήταν πολύ περισσότερα. Πλέον η παραλία της Αγίας Μαρίνας είναι “γυμνή” σε μήκος περίπου 200 μέτρων.

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ