• Διακοπές με ή χωρίς τα παιδιά; Τα υπέρ και τα κατά

  1:51 μμ, Τετάρτη 23 Ιουλ 2014 1:51 μμ, Τετάρτη 23 Ιουλ 2014

  Διακοπές με ή χωρίς τα παιδιά; Τα υπέρ και τα κατά

  Γράφει για το www.boro.gr, η Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος (greekpsychologypages.blogspot.gr).

  Διακοπές ζευγαριού:

  Όταν ένα ζευγάρι πάει διακοπές μαζί, χωρίς παιδιά, το πρωινό του ξύπνημα έχει ποιότητα: χωρίς ξυπνητήρι, χωρίς έγνοιες, με πρωινό χουζούρεμα και τρεχάλα την τελευταία στιγμή για να προλάβει τον πρωινό μπουφέ.

  Διακοπές με παιδιά:

  Στις διακοπές με παιδιά το εγερτήριο ξεκινάει από το μαύρο χάραμα… Τα παιδιά θέλουν να σηκωθούν, να φάνε, να παίξουν, να κολυμπήσουν, βιάζονται να τα κάνουν όλα μαζί, γκρινιάζουν, τσακώνονται.

  **********

  Διακοπές ζευγαριού:

  «Σε ποια παραλία θα πάμε; Να είναι απρόσιτη! Να είναι μαγευτική! Να έχει ρομαντικό ηλιοβασίλεμα! Να έχει άνετες ξαπλώστρες να αράξουμε, να χαλαρώσουμε, να διαβάσουμε κάτι, να ξεκουραστούμε».

  Διακοπές με παιδιά:

  «Σε ποια παραλία θα πάμε; Να είναι οργανωμένη! Να έχει καμιά καντίνα για τα παιδιά! Να μην έχει πέτρες! Να μην έχει αχινούς! Να μη θέλει πολύ περπάτημα για να φτάσουμε και μας πάρουν τ’ αυτιά στη γκρίνια! Να έχει χώρο να παίξουν με τα κουβαδάκια τους!».

  **********

  Διακοπές ζευγαριού:

  «Τι κοκτέιλ θα πάρεις; Μήπως να δοκιμάσουμε και ένα δεύτερο; Αυτό το beach bar έχει φανταστική θέα… η μουσική είναι τέλεια… ας πιούμε και ένα τρίτο κοκτέιλ, εδώ τα κάνουν πολύ ελαφρά και είναι στ’ αλήθεια χαλαρωτικά...»

  Διακοπές με παιδιά:

  «Μαμάαααα! Νερό!», «Μαμάαααα! Χυμό!», «Μαμάαααα! Παγωτό!». Η μαμά είναι τυχερή αν πιει μια γουλιά από το καφέ του μπαμπά που έχει ζεσταθεί τόση ώρα στον ήλιο και έχει μια ιδέα άμμο μέσα…

  ********************

  Διακοπές ζευγαριού:

  Οι επιλογές διασκέδασης σχετίζονται με το τι αρέσει στο ζευγάρι, με πράγματα που θα ήθελαν να κάνουν, αξιοθέατα που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν, δραστηριότητες που θα τους άρεσε να δοκιμάσουν. Οι επιλογές προέρχονται αποκλειστικά από τον κόσμο των ενηλίκων και η ατομική θέληση του κάθε μέλους του ζευγαριού γίνεται το επίκεντρο των αποφάσεων σχετικά με το πώς το ζευγάρι θα περάσει τη μέρα του. Στη χειρότερη περίπτωση μπορεί το ζευγάρι να επιλέξει ουδέτερες επιλογές (πχ να φάει στο εστιατόριο του ξενοδοχείου), επειδή αυτό είναι πιο βολικό.

  Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα