Παίζει παιχνίδια στο pc, δεν δίνει καμία σημασία. Γιατί;

Παίζει παιχνίδια στο pc, δεν δίνει καμία σημασία. Γιατί;

Αναγνώστριά του boro.gr ρωτά:

“Καλησπέρα σας τελευταία προβληματίζομαι αρκετά με την συμπεριφορά του συντρόφου μου. Καταρχήν να πω πως πριν από 8 χρόνια πεθανε η μητέρα του. Απο εκεί και μετά εγω τον γνώρισα κάναμε σχέση. Το ζήτημα είναι πως έχει πάνω από ένα χρόνο που είχε απογοητευτεί από τους φίλους του γιατί δεν του φέρθηκαν σωστά. Εκείνη την περίοδο και εγω δούλευα ενω ήμασταν φοιτητές και γενικά δεν ειχα πολύ χρονο γιαυτόν εξαιτας της δουλειάςυπήρχε και η αποσταση οποτε συναντιομασταν μονο το ΣΚ. Από τότε κλείστηκε στο σπίτι παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή αραίωσε την επικοινωνία μαζί μου και έμεινε πίσω στα μαθήματα της σχολής του αποκόπηκε απο το γυμναστήριο ενώ προηγουμένως ασχολούνταν πολύ με αυτά. Τελοσπάντων κατα διαστήματα γιορτών κτλ βελτιωνόταν η κατασταση ήταν πιο καλα επειδη ήμασταν στην ίδια πόλη Εμένα όμως όλο αυτό που έγινε που κλέιστηκε στον ευατό του και δεν επικοινωνούσε με προβλημάτισε και γενικά λογω της ανησυχίας μου του φερόμουν και ε΄γω κάπως νευρικά αρπαζόμασταν γιατι θεωρούσα οτι πηγαίνει πίσω στη ζωή του και ασχολέιται με παιχνίδια στον υπολογιστή αντί να δει τι θα κάνει με τη ζωή του. Γενικα προσπαθούσα έτσι να τον ταρακουνήσω και να τον καταλάβω. Το ερώτημά μου είναι πώς πρέπει να φέρομαι ειναι λογικό να κάνω υπομονη όταν αποσύρεται είναι λογική αυτή η συμπεριφορά; Να σημειώσω πως ανέκαθεν επαιζε games και πάντα ήταν πιο κλειστός σαν άνθρωπος”.

Απαντά ο Γεώργιος Φλώρος, Ψυχίατρος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

Έχουμε δει πολλά τέτοια περιστατικά τα οποία τα παρατηρούμε κυρίως σε άνδρες. Οι άνδρες έχουν μάθει ότι ένας τρόπος για να αντιμετωπίσουν τα αρνητικά τους συναισθήματα και τις ανησυχίες τους για το μέλλον είναι να καταφεύγουν στον υπολογιστή γιατί εκεί αισθάνονται άμεση ικανοποίηση. Νιώθουν ότι κάτι κάνουν, κάτι πετυχαίνουν αλλά αυτό είναι απλά μια αποφυγή των αρνητικών πραγμάτων που συμβαίνουν ή που νιώθουν. Απλά δε θέλουν να δουν μπροστά τους το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσουν. Είναι πολύ πιθανόν να βρίσκεται σε κάποιο αδιέξοδο ή μπορεί να αποφεύγει να ασχοληθεί με κάτι από συναισθηματική άποψη. Μια παρτίδα από ένα παιχνίδι τον κάνει να αισθάνεται να αισθάνεται όμορφα αλλά η ζωή του είναι εκεί έξω και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα από όλα εκείνα τα προβλήματα τα οποία τον ανησυχούν. Κάθεται σε έναν υπολογιστή και αποφεύγει το real life.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ