Τα αμερικανικά ΜΜΕ για τη σύλληψη Μαζιώτη

Τα αμερικανικά ΜΜΕ για τη σύλληψη Μαζιώτη

Στη σύλληψη από την Ελληνική Αστυνομία του Νίκου Μαζιώτη αναφέρονται, σε ανταποκρίσεις από την Αθήνα, αμερικανικά ΜΜΕ.

«Συνελήφθη ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης της Ελλάδας, ο οποίος αυτοαποκαλείται ηγέτης της αριστερής επαναστατικής οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”» αναφέρει η «Νιου Γιορκ Τάιμς». Στο δημοσίευμα γίνεται σύντομη περιγραφή της επιχείρησης σύλληψης του καταζητούμενου και επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και πολύ ελαφρά δύο τουρίστες, από την Αυστραλία και τη Γερμανία.

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι «η οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας” είναι περισσότερο γνωστή για την επίθεση με αντιαρματικές χειροβομβίδες κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, το 2007» καθώς και ότι «ο Νίκος Μαζιώτης καταζητείτο από το καλοκαίρι του 2012 όταν εξαφανίστηκε κατά παραβίαση της υπό περιοριστικούς όρους αποφυλάκισής του, καθώς είχε παρέλθει το ανώτατο χρονικό περιθώριο της 18μηνης κράτησής του χωρίς να έχει δικαστεί».

Άλλες αμερικανικές εφημερίδες και ιστοσελίδες προβάλλουν το γεγονός της σύλληψης του Μαζιώτη με ανταποκρίσεις ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ