ΒΙΝΤΕΟ-Ψάχνουν τους συνεργάτες του Μαζιώτη

ΒΙΝΤΕΟ-Ψάχνουν τους συνεργάτες του Μαζιώτη

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται από χθες ο νούμερο «ένα» καταζητούμενος των διωκτικών αρχών, Νίκος Μαζιώτης.

Ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», νοσηλεύεται τραυματισμένος σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο κρατουμένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», κάτω από δρακόντεια μέτρα φρούρησης. Ο Νίκος Μαζιώτης ήταν καταζητούμενος από το 2012 και, το τελευταίο διάστημα, βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από την αστυνομία.

Για την Αντιτρομοκρατική, ζητούμενο είναι τώρα να εντοπίσουν το γρηγορότερο δυνατό το κρησφύγετο του Νίκου Μαζιώτη στην Αθήνα, πριν οι ελεύθεροι σύντροφοί του το αδειάσουν από αποδεικτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς είχε επιστρέψει στην Αττική, γιατί είχε υποψιαστεί ότι τα μπλόκα σε τραπεζικά υποκαταστήματα της επαρχίας είχαν αυξηθεί και πλέον δεν είχε ελεύθερο πεδίο δράσης. Θεωρείται βέβαια πολύ πιθανό να προετοίμαζε και νέο μεγάλο χτύπημα στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Μεταξύ των περιοχών που ερευνούν οι αστυνομικοί για τη γιάφκα του Μαζιώτη, είναι το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, ο Μαραθώνας, ο Κολωνός, το Γραμματικό, η Καλογρέζα, η Κυψέλη, τα Σεπόλια και ο Άγιος Νικόλαος.

Η αρμαθιά με τα κλειδιά που βρέθηκε πάνω στον Νίκο Μαζιώτη, μετά τη σύλληψή του, ίσως αποτελέσει την άκρη του νήματος στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, που αναζητά τη γιάφκα με το βαρύ οπλισμό του αρχιτρομοκράτη και τους συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων και την επίσης φυγάδα σύντροφό του, Πόλα Ρούπα.

Τον παρακολουθούσαν εδώ και δύο εβδομάδες

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη αρχιτρομοκράτη άρχισε, πριν περίπου 15 ημέρες, όταν στην αντιτρομοκρατική έφτασε η πληροφορία ότι ο Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται στην Αθήνα και όχι στην επαρχία. Αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε σημεία που υποπτεύονταν ότι θα κινηθεί ο τρομοκράτης.

Πριν μερικές ημέρες, άνδρες της αντιτρομοκρατικής είχαν εντοπίσει τον Μαζιώτη από τις κάμερες ασφαλείας του Ηλεκτρικού. Αρχικά, τον εντόπισαν την ώρα που έβγαινε από το σταθμό του Ηλεκτρικού στην Ομόνοια. Έφτιαξαν μικρές ομάδες της αντιτρομοκρατικής που περιπολούσαν μέσα στους συρμούς του Ηλεκτρικού.

Η συμπλοκή

Πράγματι, χθες το πρωί, ο καταζητούμενος εντοπίστηκε και πάλι στον Ηλεκτρικό. Αμέσως, δόθηκε σήμα στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή του κέντρου. Εκείνη την ώρα, βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση της ομάδας ΔΙΑΣ κατά του παρεμπορίου και των ναρκωτικών.

Ο Νίκος Μαζιώτης έγινε αντιληπτός να μπαίνει σε κατάστημα με είδη κάμπινγκ και αμέσως ζήτησαν ενισχύσεις από το κέντρο επιχειρήσεων. Όμως, μία υπάλληλος του καταστήματος πρόσεξε ότι ο μεταμφιεσμένος πελάτης έκρυβε ένα όπλο στη μέση του και έτρεξε να ειδοποιήσει αστυνομικούς.

Όταν ο τρομοκράτης βγήκε από το κατάστημα, τον άφησαν να απομακρυνθεί λίγα μέτρα και του ζήτησαν να παραδοθεί. Εκείνος έβγαλε το όπλο και απάντησε με πυροβολισμούς εναντίον τους. Από τα θραύσματα από τις σφαίρες τραυματίστηκε ο πρώτος τουρίστας.

Ακολούθησε κινηματογραφική καταδίωξη που άρχισε από τη συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού. Τρέχοντας με το όπλο στα χέρια, έστριψε στον πεζόδρομο της Μητροπόλεως και πυροβόλησε για δεύτερη φορά μέσα στο πλήθος. Οι σφαίρες βρήκαν το δεύτερο τουρίστα που έτρωγε σε εστιατόριο. Ο τρομοκράτης συνέχισε να ανεβαίνει την Μητροπόλεως και έξω από υποκατάστημα τράπεζας στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Καπνικαρέας πυροβόλησε μία ακόμα φορά κατά των αστυνομικών. Οι σφαίρες βρήκαν έναν αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ στο στήθος, ο οποίος σώθηκε, καθώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Νίκος Μαζιώτης πυροβόλησε συνολικά οκτώ φορές. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς και ο καταζητούμενος έπεσε στο οδόστρωμα τραυματισμένος. Αμέσως μετά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, λόγω κατάγματος που είχε στο δεξιό βραχίονα.

Δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του

Ο τραυματίας υποβλήθηκε σε οστεοσύνθεση βραχιονίου, κατά την οποία οι γιατροί προσπάθησαν να επανασυνθέσουν το οστό που καταστράφηκε, καθώς η σφαίρα διαπέρασε το σώμα του από την πίσω πλευρά με φορά προς τα εμπρός.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του «Ευαγγελισμού», ο Νίκος Μαζιώτης θα χρειαστεί και νέα επέμβαση, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα και θεωρούν ότι ίσως απαιτηθεί και τρίτη νευροχειρουργική σε άλλο χρόνο. Η εκτίμησή τους είναι ότι ο τραυματίας θα πρέπει να παραμείνει για τουλάχιστον 15 ημέρες στο νοσοκομείο.

Κυκλοφορούσε με πλαστά στοιχεία

Χθες το βράδυ, η αστυνομία προχώρησε σε επίσημη ενημέρωση για την υπόθεση της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο συλληφθείς χρησιμοποιούσε ταυτότητα με τα στοιχεία Μιχελάκης Μιχάλης του Νικολάου και της Αρχοντίας, γεννημένος στις 16/04/1977 στην Αθήνα. Με τα στοιχεία αυτά, αγοράστηκε αυτοκίνητο μάρκας Χιουντάι με αριθμό ΥΗΤ 2959, χρώματος ασημί. Το αυτοκίνητο αυτό, όπως είπε ο αρχηγός της αστυνομίας, υπάρχει μαρτυρία ότι προσομοιάζει με αυτοκίνητο ίδιου τύπου που ενεπλάκη στη ληστεία στην Κλειτορία.

Όσον αφορά τώρα στην εμπλοκή του Νίκου Μαζιώτη, από την μέχρι τώρα έρευνα, προκύπτει η συμμετοχή του στη ληστεία στα Μέθανα Τροιζηνίας. Από την έρευνα, επίσης, προκύπτει η συμμετοχή του στη ληστεία της Τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας.

Το κατηγορητήριο σε βάρος του μακροσκελές και εκτός από τη συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», βαρύνεται και με τη διάπραξη σωρείας αδικημάτων, όπως προμήθεια, κατοχή, χρήση εκρηκτικών υλών και είχε καταδικαστεί συνολικά σε φυλάκιση 50 ετών. Επίσης, θα κατηγορηθεί γιατί ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της έκρηξης που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2014 στην οδό Αμερικής σε κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Το ντοκουμέντο της σύλληψης Μαζιώτη

ΒΙΝΤΕΟ-Οι επίσημες ανακοινώσεις για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ