Κυκλοφορούσε με το μετρό ο Μαζιώτης

Κυκλοφορούσε με το μετρό ο Μαζιώτης

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία γνώριζε τις τελευταίες 20-22 ημέρες ότι ο Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται στην Αθήνα. Και όχι μόνο αυτό ότι κινούνταν συγκεκριμένες ώρες με το μετρό και κατέβαινε στο κέντρο της Αθήνας. Τις τελευταίες ημέρες άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν απλωθεί σε διάφορους σταθμούς μέχρι και το κέντρο της Αθήνας περιμένοντας να κάνει την εμφάνισή του ο καταζητούμενος τρομοκράτης. Σήμερα ο Μαζιώτης βγήκε από τον σταθμό της Αθηνάς, όπου βρισκόταν τυχαία για άλλη υπόθεση κλιμάκιο της αστυνομίας.

Κάποια στιγμή ένας έμπειρος αστυνομικός διαπίστωσε ότι ο άνθρωπος που πέρασε μπροστά του φορούσε κουκούλα. Εικάζεται μάλιστα ότι τον αναγνώρισε κιόλας. Ενημέρωσε αμέσως το κέντρο λέγοντας «έχουμε τον Μαζιώτη».

Σύμφωνα με άλλη πληροφορία ο Μαζιώτης πριν πάει στο κατάστημα για να διαλέξει σακβουαγιάζ , είχε πάει σε άλλο κατάστημα για να αγοράσει ένα μπλουζάκι. Εκεί σήκωσε το χέρι ψηλά για να δείξει το μπλουζάκι που ήθελε και αποκαλύφθηκε το όπλο που είχε κάτω από τα ρούχα του.  Το είδε η πωλήτρια και κάλεσε την Άμεση Δράση.

Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι, αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση με την επωνυμία «Θησέας», για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, το παραεμπόριο και την παράνομη μετανάστευση, στο Θησείο και το Μοναστηράκι, με εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων μετέβησαν σε κατάστημα με είδη κάμπινγκ, στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Αγίας Ειρήνης, για να ελέγξουν ύποπτο άτομο,.

Όπως αποδείχτηκε, επρόκειτο για τον Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος ήταν μεταμφιεσμένος, φορώντας περούκα. Οι αστυνομικοί, ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες, κάλεσαν τον Μαζιώτη, καθώς έβγαινε από το κατάστημα, να παραδοθεί, αλλά λίγα μέτρα πιο πέρα, στην γωνία Αθηνάς και Ερμού, ο καταζητούμενος πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να γίνει πραγματική μάχη.

Ο Μαζιώτης φέρεται ότι μπήκε σε ένα ταξί για να φύγει, αλλά όταν διαπίστωσε ότι ήταν εγκλωβισμένος βγήκε και έτρεξε προς την οδό Μητροπόλεως. Στο ύψος της Καπνικαρέας έγινε και δεύτερη ένοπλη συμπλοκή, όπου και τραυματίστηκε. Εκεί επίσης τραυματίστηκε και ο ειδικός φρουρός, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση «Θησέας» και ήταν στην ομάδα που καταδίωξε τον καταζητούμενο.

 

Πηγή:ΑΠΕ/ STAR

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-Ολόκληρο το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής με τον Μαζιώτη–4 τραυματίες

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ