Μετακινούν γιατρούς για τις εφημερίες στο νοσοκομείο Αμαλιάδας

Μετακινούν γιατρούς για τις εφημερίες στο νοσοκομείο Αμαλιάδας

Με τη μετακίνηση γιατρών που υπηρετούν στα κέντρα υγείας θα καλυφθεί μέρος των αναγκών του νοσοκομείου Αμαλιάδας, σε ό, τι αφορά τις εφημερίες για το μήνα Ιούλιο, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και για το μήνα Αύγουστο.

Ήδη από την Τρίτη το μεσημέρι δόθηκε η σχετική έγκριση από την 6η ΥΠΕ, ύστερα από σχετικό αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου Αμαλιάδας, και απεστάλη και ο σχετικός κατάλογος με τα ονόματα των γιατρών και τις ημερομηνίες που καλούνται να καλύψουν εφημερίες στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπως αποκαλύπτει το patrisnews.com.

Από τις αρχές του Ιουλίου άλλωστε είχε αποσταλεί έγγραφο στην 6η ΥΠΕ από τον διοικητή του γενικού συμβουλίου Πύργου κ. Βασίλη Δημόπουλο, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός  με τον αναπληρωτή, διοικητή του νοσοκομείου Αμαλιάδας, κ. Λέανδρο Καλογεράκο, και τους επιστημονικά υπεύθυνους των κέντρων υγείας, για τα προγράμματα εφημεριών για το μήνα Ιούλιο.

Διαφωνούν

Στην πρώτη συνάντηση που έγινε με τους υπεύθυνους των κέντρων Υγείας, εκφράστηκε η θέση της διοίκησης του γενικού νοσοκομείου Ηλείας, να μετακινηθούν γιατροί των κέντρων υγείας στα νοσοκομεία για τις εφημερίες και τα κέντρα υγείας να έχουν έναν ειδικευόμενο στις εφημερίες τους.

Πρόταση που συνάντηση αντιδράσεις από τα κέντρα υγείας και Βάρδας κυρίως, με το αιτιολογικό ότι δεν επαρκούν οι γιατροί για την κάλυψη των αναγκών των κέντρων.

Παρ’ όλα αυτά η διοίκηση του νοσοκομείου Πύργου προχώρησε στην αποστολή πρότασης προς την 6η ΥΠΕ, η οποία και έγινε αποδεκτή, ενώ χθες αντίστοιχη πρόταση προς την 6η ΥΠΕ υποβλήθηκε και από τον διοικητή του νοσοκομείου Αμαλιάδας, για τα κέντρα υγείας αρμοδιότητάς του.

Το μεσημέρι απεστάλη εξαιρετικά επείγον έγγραφο από την 6η ΥΠΕ, βάσει του οποίου εγκρίνεται η μετακίνηση γιατρών των κέντρων υγείας στο νοσοκομείο Αμαλιάδας για την κάλυψη εφημεριακών αναγκών για το μήνα Ιούλιο.

Οι μετακινήσεις

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, από το κέντρο υγείας Σιμόπουλου θα μετακινηθεί για τρεις εφημερίες στο νοσοκομείο Αμαλιάδας η γιατρός υπηρεσίας υπαίθρου, Μαρία Παπάκου, για μία εφημερία θα μετακινηθεί ο γιατρός υπηρεσίας υπαίθρου, Παναγιώτης Φουστούκος, και για δύο εφημερίες ο γιατρός υπηρεσίας υπαίθρου, Ευθύμιος Πατρινός.

Από το κέντρο υγείας Βάρδας θα μετακινηθεί για μία εφημερία ο γιατρός επιμελητής Β’ Γενικής Ιατρικής, Χαράλαμπος Σταμίρης, για δύο εφημερίες η γιατρός επιμελήτρια Α’ Γενικής Ιατρικής, Δήμητρα Σερέτη, για μία εφημερία ο γιατρός επιμελητής Α’ Γενικής Ιατρικής, Νίκος Αναστασόπουλος, και για μία εφημερία ο γιατρός Επιμελητής Α’ Γενικής Ιατρικής, Γιώργος Αθανασόπουλος.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και για το μήνα Αύγουστο για να μπορέσουν να καλυφθούν οι εφημερίες.

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Συγγενής καρδιοπαθούς: Θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη

ΒΙΝΤΕΟ- Εγκλωβισμένοι και πλημμυρισμένα κτίρια στη Δράμα

“Στάχτη” δύο καταστήματα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ