Αντίστροφη μέτρηση για τον… Σήφη τον κροκόδειλο

Αντίστροφη μέτρηση για τον… Σήφη τον κροκόδειλο

Μία φάκα με… κοτόπουλο έχει ετοιμαστεί ειδικά διαμορφωμένη για τον Σήφη τον κροκόδειλο που εδώ και μέρες ζει στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο.

Έτσι, σήμερα στη 1 το μεσημέρι, ο Βαγγέλης Μαμαγκάκης, διευθυντής της διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ μαζί με τον ερπετολόγο από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πέτρο Λυμπεράκη και ομάδα από ειδικούς επιστήμονες, θα μεταβούν στο σημείο, προκειμένου να εποπτεύσουν το χώρο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο cretapost ο κ. Λυμπεράκης, αύριο το μεσημέρι, θα γίνει η εποπτεία του χώρου, ενώ επικρατέστερο σενάριο είναι να δημιουργήσουν μία μεγάλη φάκα.

«Μπορούμε να στήσουμε διάφορες παγίδες. Αυτό που σκεφτόμαστε αρχικά είναι να κάνουμε μία μεγάλη φάκα που θα βάλουμε το αντίστοιχο τυράκι για τον κροκόδειλο που μάλλον θα είναι ένα κοτόπουλο», επισήμανε ο κ. Λυμπεράκης.

Αυτό αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχαν χθες και είχε ως θέμα το πως θα γίνει ο εντοπισμος και η παγίδευση του κροκόδειλου.

Παράλληλα, η ομάδα επιστημόνων εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ύπαρξης και δεύτερου κροκόδειλου στη λίμνη.

Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη επιστρατευτεί πλέγματα, ώστε να εντοπιστεί ο κροκόδειλος.

Οι ειδικοί ελπίζουν στα θετικά αποτελέσματα, ζητούν, όμως, από τους πολίτες να μην υπερβάλουν και να μην πλησιάζουν τις όχθες του φράγματος.

Πηγή: cretapost.gr

Διαβάστε επίσης:

BINTEO-Τελευταίο 24ωρο του Σήφη στη λίμνη του Ρεθύμνου

Νέο ΒΙΝΤΕΟ του “κροκοδειλάκη”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ