• Κρήτη-Με πλοιάρια ετοιμάζονται να ακολουθήσουν το Cape Ray

  9:51 πμ, Πέμπτη 10 Ιουλ 2014 9:51 πμ, Πέμπτη 10 Ιουλ 2014

  Κρήτη-Με πλοιάρια ετοιμάζονται να ακολουθήσουν το Cape Ray

  Το Cape Ray πρόκειται να ακολουθήσουν οι φορείς του Ηρακλείου με πλοίο που είναι έτοιμο να μπει στη ρότα του Cape Ray πάνω στο οποίο γίνεται η διαδικασία της υδρόλυσης. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης, «τις επόμενες ώρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία σύσκεψη στο Ηράκλειο όπου θα συμμετάσχουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς που συμβάλλουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

  Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό. Θα ακολουθήσουμε το Cape Ray, θα προσπαθήσουμε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα, να αφυπνίσουμε τον κόσμο και τους πολιτικούς μας... Δεν είπαμε ότι ντε και καλά θα συμβεί κάτι ανεπανόρθωτα κακό, είπαμε όμως ότι υπάρχει το ενδεχόμενο και πρέπει να μην εφησυχάζουμε. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Θα ακολουθήσουμε λοιπόν... Το πλοίο είναι έτοιμο και μας περιμένει. Ξέρουμε ότι είναι ένα δύσκολο εγχείρημα και ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλες διαδικασίες... θα τα δούμε όμως όλα!»

  Να σημειώσουμε ότι το Cape Ray δεν πλέει μόνο του αλλά συνοδεύεται ακόμα και από υποβρύχια και η ενδεχόμενη προσέγγιση του από άλλα πλοία μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις, ενδεχόμενο που γνωρίζουν καλά όσοι ετοιμάζονται τώρα να αποπλεύσουν και να διατρανώσουν με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους, μια διαμαρτυρία διαφορετική και σίγουρα δυναμική!

  Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 7:30 το απόγευμα.

  Αποκλεισμός της Βάσης στη Σούδα

  Την ίδια ώρα, την απόφαση να προχωρήσουν σε πανελλαδική εβδομάδα δράσης που θα περιλαμβάνει και τριήμερο αποκλεισμό της ΝΑΤΟϊκής βάσης της Σούδας πήραν φορείς των Χανίων, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

  Όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρχει συμμετοχή από την Κρήτη στην προγραμματισμένη για τις 11 Ιουλίου συγκέντρωση στην Αθήνα, ενώ το τριήμερο 19- 21 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ο αποκλεισμός της βάσης στη Σούδα.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συντονιστικού, η συνέχιση ή μη του αποκλεισμού θα αποφασιστεί εκ νέου με ανοιχτή γενική συνέλευση όλων των συμμετεχόντων.

  Τα μέλη του συντονιστικού καλούν την ΠΝΟ και τα εργατικά κέντρα σε όλη την Κρήτη, και όχι μόνο, να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για ουσιαστική συστράτευση στις κινητοποιήσεις, πραγματοποιώντας προειδοποιητικές στάσεις εργασίας και απεργίες κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου κινητοποίησης, με κορύφωση την απεργία την τρίτη μέρα του αποκλεισμού της βάσης (Δευτέρα 21 Ιουλίου).

  Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ετοιμάζεται η από καιρό ανακοινωμένη εν πλω διαμαρτυρία με καΐκια και πλοιάρια που θα προσεγγίσουν το πλοίο Cape Ray πάνω στο οποίο γίνεται η διαδικασία της υδρόλυσης.

  Στη σύσκεψη, που έγινε στα Χανιά, αποφασίστηκε επίσης να επιδιωχθεί συνάντηση φορέων και δημάρχων της Κρήτης με τους πρεσβευτές της Ρωσίας και των ΗΠΑ, καθώς και με τον Πρωθυπουργό.

  Πηγή: irakliolive.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα