Σούδα-Mπλόκο για τα χημικά από τη Συρία

Σούδα-Mπλόκο για τα χημικά από τη Συρία

Αναβρασμός επικρατεί στην Κρήτη, καθώς μπαίνει στην τελική του φάση το πείραμα της υδρόλυσης των χημικών όπλων της Συρίας στα νερά της Μεσογείου. Σύμφωνα με τις φειδωλές πληροφορίες που δίνονται από τον Οργανισμό για την απαγόρευση των Χημικών Οπλων, η διαδικασία της μεταφόρτωσης των επικίνδυνων χημικών στο πλοίο Cape Ray έχει ολοκληρωθεί και το επόμενο διάστημα θα αρχίσει η μεταφορά τους προς τη νότια Μεσόγειο, όπου και θα γίνει η εν πλω υδρόλυση.

Σύμφωνα με το ανοιχτό συντονιστικό των Χανίων ενάντια στα χημικά, στην όλη διαδικασία ενεργό ρόλο θα παίξει και η ΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας, καθώς θα συμμετάσχει το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ αλλά και ένα ελληνικό υποβρύχιο. Το συντονιστικό καλεί αύριο Τρίτη, στις 8.30 μ.μ., σε ανοιχτή συνέλευση όλους τους κατοίκους, τα κινήματα και τους φορείς των Χανίων στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με αντικείμενο τη συνδιοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και ενδεχομένως και αποκλεισμού της βάσης της Σούδας.

Την ίδια στιγμή προετοιμάζεται και η εν πλω διαμαρτυρία, την οποία σχεδιάζει το Παγκρήτιο Συντονιστικό κατά των Χημικών, με αλιευτικά και φουσκωτά που θα φύγουν από τα Χανιά και θα προσπαθήσουν να παρεμποδίσουν την όλη διαδικασία όταν το Cape Ray φτάσει στη νότια Μεσόγειο. Στην πλωτή διαμαρτυρία θα συμμετάσχει και η πρωτοβουλία «Ενα καράβι για τη Γάζα», ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η συλλογή οικονομικών πόρων για την κάλυψη των εξόδων για τα καύσιμα και τις ανάγκες της αποστολής διαμαρτυρίας. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ο λογαριασμός αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, με αριθμό 30000-229239-8-01, όπου οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν τη δική τους συνεισφορά.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή 11/7 διοργανώνεται στην πλατεία Συντάγματος κοινό συλλαλητήριο και συναυλία από τους φορείς που εναντιώνονται στα χημικά, στα ορυχεία της Χαλκιδικής και στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό. Συγκεκριμένα, το Συντονιστικό Επιτροπών Πρωτοβουλίας κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, οι Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής – Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και το Πανελλήνιο Δίκτυο Ακτές «Ωρα Μηδέν» καλούν τους πολίτες σε μια κοινή διαμαρτυρία ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Θα ακολουθήσει συναυλία με τη Μελίνα Κανά, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Νίκο Τουλιάτο, τον Παντελή Θαλασσινό, τη Νένα Βενετσάνου, τον Κώστα Λειβαδά και παραδοσιακή μουσική.

 

Πηγή: efsyn.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Υδρόλυση χημικών ώρα μηδέν-Το δημοσίευμα στο Πεντάγωνο

Ξεκίνησε η διαδικασία καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας

Τρόμος για το τοξικό “μπάρκο” στη Μεσόγειο

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των χημικών όπλων της Συρίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ